Corona virus map

Het Coronavirus onthult stereotypen, racisme en wanbeleid met dodelijke en economische consequenties

De aanpak van Nederland met betrekking tot het Coronavirus onthult pijnlijke zaken die liever niet onder ogen worden gezien, laat staan ​​besproken worden. Dat maakt deze onderwerpen niet minder essentieel in een nieuwe kleinere wereld waarin virussen zonder gezag voor wereld machten, stapels geld of superioriteitsgevoel, kunnen zegevieren.

Vanaf de allereerste beelden en berichten uit Huwan moet duidelijk zijn geweest dat dit virus eraan zou komen. Zelfs als je nog nooit van Bill Gates hebt gehoord, durf ik te wedden dat er virologen zijn geweest die aan de bel hebben getrokken, om op z'n minst te waarschuwen over de mogelijkheid van de pandemie die nu realiteit is. Evenals President Obama en 2014 (zie video).

Opmerkelijk était de réponse laconieke van Nederland die noch gealarmeerd poireau, noch maatregelen poireau te nemen.


Le président Obama en 2014 sur het voorbereiden voor een pandemie

Chinezen zijn rivalise, il est hun eigen schuld
Uiteraard heb ik niet alle berichten gelezen, maar de stukken die ik toegestuurd heb gekregen en gelezen, bagatalliseerden allemaal de ziekte en wat eraan het gebeuren was aan de Aziatische kant van de wereld. Men hoefde zich geen zorgen te maken. Net als Trump leek men te denken dat het virus wel vanzelf zou verdwijnen.

Met wat bij elkaar gesprokkelde statistieken werd onderlegd dat er jaarlijks veel meer slachtoffers aan griep overleden en dat Corona dus wel meeviel. De statistieken van hoe anders en snel het virus zich verspreidde werden gemakshalve weggelaten. Het schrijnende van al deze artikelen was, dat de stukken doorpekt waren van stereotyperingen en racisme waar ik persoonlijk echt niet goed van werd.

Het beeld dat geschetst werd was simpelweg, Chinezen zijn vies en ze eten vies, insinuerend dat dit niet alleen de oorzaak was van de virus uitbraak, maar ook de eigen schuld van China. Men hoefde zich daarom vooral geen zorgen te maken. Corona zou zich echt niet naar het westen verspreiden.

Ce virus uit Wuhan komt, maakte het nog gemakkelijker om in te spelen op de racistische stereotypen en de slachtoffers te beschuldigen. La vidéo « Les gens de Wuhan mangent des chauves-souris » est diffusée sur les réseaux sociaux, également stéréotypée contre le racisme kracht bij te zetten dat Chinezen echt, echt heel vies zijn. De wereld ging over zijn nek, niet beseffende dat het filmpje in 2016 was opgenomen in Vietnam voor een Chinese Travel show.


Regardez la vidéo de la houe de Taiwan et de son aangepakt.

Falend beleid Westerse voedsel keten
Dat de Fransen kaas eten met maden, kikkerbillen en foie gras, vergrote levers van ganzen die maandenlang dwangmatig vetgemest zijn, werd natuurlijk niet genoemd, want dat heet tenslotte « haute cuisine ». Ook het feit dat de met hormonen doorspecte geïndustrialiseerde "schone" vlees industrie nog niet zo gek lang geleden te maken heeft gehad met de gekke koeien ziekte, werd voor het gemak weggelaten. Non pertinent poireau ook de in laboratoria ontwikkelde pesticidesn en bemestingsmethoden die massaal gebruikt worden, maar achteraf vaak genoeg conséquences als kanker tot gevolg hebben. Het gaat er niet eens om wie het beter of minder slecht doet. Dat je neet respectvol naar andere culturen kunt kijken is een, maar informatie manipuleren met een bepaald doel, doet de serieuze vraag rijzen, hoe objectief de media wel niet is.

Eigen verantwoordelijkheid
Wat het geheel voorspelbaar complete maakt, is de tendens nu om China verantwoordelijk te houden voor deze pandemie. Het feit dat in Taiwan andere omringende landen het virus nog voordat het echt kon uitbreken, is ingedamd, wordt geen seconde in acht genomen. Taïwan disposait même de veel informatie als de rest van de wereld. Met dezelfde ervaring dat China een communistisch land is en geen enkel land zo open is, als ze van andere landen eisen, hebben ze geen moment gewacht. Ze zijn meteen aan de slag gegaan. Dat heb ik in Nederland en voor zover ik kan zien, Europa niet zien gebeuren. Zelfs als je verder kijkt naar hoe President Obama heeft gehandeld met de Ebola en H1N1 uitbraak, zie je min of meer dezelfde non-respons van Europese landen. Onder leiding van President Obama had Amerika toen wel binnen een maand een miljoen mensen getest en een pandemie centrum opgezet vergelijkbaar met Taiwan, om dit soort uitbraken in de toekomst in te kunnen dammen. Trump heeft dit centrum om beweeg redenen die hij alleen weet ongedaan gemaakt, maar ook toen heeft Europa verzaakt om adequaat preventieve maatregelen te treffen. Était-il omdat het Afrika betrof du Mexique ? Weer een ander stéréotype du spectacle de lit gewoon ver van mijn? Het lijkt in ieder geval een herkenbaar patroon.


C'est dans het kort wat er mis is gegaan in Amerika

Als Nederland en waarschijnlijk Europa slagvaardiger hadden gehandeld a eu des crises nettes en Corée et à Taiwan, ingedamd kunnen worden. Corée noch Taiwan heeft hun economie moeten stil leggen om het virus in te dammen. Dat is een keiharde les die hopelijk ook goed aankomt. Als opinie makers die de mening van de regering sturen, niet verder kunnen kijken dan de stereotypische kleppen die ze op hebben, ziet de toekomst er zeer sombre uit. Het onderbouwen van stereotypen met onvolledige statistieken is niet gewoon gevaarlijk, het is do-de-lijk, dat blijkt wel. Niet alleen voor een florerende economie, maar letterlijk dodelijk.

Laisser un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.

    1 out of ...