Cornrow mohawk updo

Een eerbetoon aan de natuurlijke haarstylisten die Black Women niet hebben gefaald


Klik om te kopen Natuurlijk gaan Hoe word je verliefd op luierhaar

Een van de grootste dingen van de beweging van natuurlijk haar is de opkomst van vrouwelijke bedrijven. In een industrie die is gemaakt door zwarte vrouwen en toch eigendom is van bedrijven die geen affiniteit hebben met zwarte follikels, is dit meer dan alleen veelbelovend.

Met 73% van de Afro-Amerikaanse vrouwen die last hebben van haaruitval, ondanks dat ze negen keer meer aan haar uitgeven dan enige andere etnische groep, is het essentieel voor zwarte vrouwen om eigenaar te worden van deze 9 miljard dollar-industrie, al was het maar om onze voordelen te redden.

De commercialisering van natuurlijk haar

Hoewel de commercialisering van de natuurlijke haarbeweging een goede zaak is, weerspiegelt het ook de problemen waarmee we in het proces te maken hebben. Als je worstelt met het idee van de textuur van goed haar en slecht haar en je volgt alleen influencers op sociale media, dan ben je het misschien eens met Esther Akutekha die schrijft dat de natuurlijke haarbeweging heeft zwarte vrouwen gefaald .

Als oprichter van gaan-natuurlijk.com die heeft geholpen de basis van de natuurlijke haarbeweging online te leggen, ben ik het respectvol maar sterk oneens met deze stelling.

Hoezeer ik onze influencers op sociale media en het harde werk dat ze doen ook respecteer, ze vertegenwoordigen slechts een deel van de hele natuurlijke haarbeweging.

De belangrijkste groep die de basis heeft gelegd om deze beweging zelfs maar tot wasdom te laten komen, wordt volledig over het hoofd gezien. Met een baksteen en mortel om te rennen, tijd of middelen voor een YouTube-kanaal, krijgen ze nauwelijks krediet, laat staan ​​erkenning. Ik heb het over de natuurlijke haarstylisten.

Natuurlijke haarstylisten, loctitians en schoonheidssalons

De vlechters, loctitianen en natuurlijke haarstylisten zijn degenen die niet alleen de zwarte follikels levend en gezond hielden, ze bleven ook maatschappelijke grenzen verleggen met opvallende stijlen die de status-quo uitdaagden.

In een wereld waar zwarte mensen nog steeds niet het fundamentele mensenrecht hebben om hun door God gegeven lokken natuurlijk te dragen, laten ze hun kapsels spreken, wat de weg vrijmaakt voor natuurlijk haar om een ​​online sensatie te worden. Ik weet dit omdat ik het heb meegemaakt.

Inspiratie voor natuurlijk kapsel

Geïnspireerd door de ongelooflijke natuurlijke kapsels die ik zag bij BAM Dans Afrika en de African Festival begon ik foto's te maken om de stereotype perceptie van zwart haar te veranderen. Enkele van de afbeeldingen die viraal gingen, staan ​​nu in mijn boek Slecht haar ontworteld, de onvertelde geschiedenis van zwarte follikels .

In het tijdperk vóór youtubers die je lieten zien hoe je je haar moet doen, ging ik naar schoonheidssalons om gestyled te worden. Toen ze kwamen, was ik helemaal voor doe-het-zelf-beïnvloeders, maar door mijn incompetentie en gebrek aan geduld om haar te doen, kon ik het niet eens proberen. Ik was prima met het beheersen van de Twist Out en Afro. De rest liet ik aan de professionals over en ik werd gaandeweg opgeleid.

Gestyled worden om je horizon te verbreden

Telkens als ik de kans kreeg, ging ik naar een natuurlijke salon om een ​​nieuw kapsel te krijgen met slechts twee beperkingen in gedachten: een kapsel dat ik zelf niet kon doen en een kapsel dat ik nog nooit eerder had gekregen. Dit is onmiskenbaar de beste manier om de schoonheid en veelzijdigheid van natuurlijk haar te ervaren, ongeacht je textuur. Een goede stylist kan je helpen je unieke textuur te omarmen en je natuurlijke haarhorizon te verbreden.

Vlechten, Bantu-knopen, Flat Twits en Cornrows
Vlechten, Bantu-knopen, Flat Twits en Cornrows allemaal in één stijl

Kijk, het beste aan Afrikaanse lokken is dat het echt het enige haartype is waarmee je een dramatisch andere look kunt krijgen zonder te knippen, rechttrekken, kleuren of zelfs extensions toe te voegen.

Oude oude technieken, van cornrows en bantus tot nieuwere, zoals platte wendingen, kunnen je look volledig transformeren, in een oogwenk met slechts een paar centimeter haar. U hoeft zich dus echt geen zorgen te maken. Het ergste dat kan gebeuren als je het resultaat niet mooi vindt, is dat je een kapsel moet verwijderen.

Een eerbetoon om te bedanken en aan te moedigen

Om de eer te geven waar de eer toekomt, heb ik deze video / diavoorstelling gemaakt van een paar van de vele natuurlijke kapsels die ik kreeg voordat ik mijn haar lokaliseerde. Het is mijn eerbetoon aan alle natuurlijke haarstylisten die onze follikels gelukkig, gezond en baanbrekend stijlvol hielden lang voordat het hip was om natuurlijk te zijn.

Ik hoop dat het iedereen aanmoedigt om minstens één keer een natuurlijke kapsalon te bezoeken, zelfs en misschien vooral natuurlijke haarbeïnvloeders.

Het zou geweldig zijn om video's te zien van hen die een professionele natuurlijke haarstylist bezoeken om high-end cornrows of een betoverende platte gedraaide opsteekkapsel te krijgen die hun natuurlijke textuur viert. Onze coils zijn immers al perfect imperfect gevormd.

Natuurlijk gaan, verliefd worden op luierhaar
Klik om te kopen Natuurlijk gaan Hoe word je verliefd op luierhaar

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    1 out of ...