Map of Suriname travelling

Mijn internationale reiservaring in tijden van Covid-19

1 opmerking

Suriname, land in het midden van de Guyana's
Suriname ligt in Zuid -Amerika, midden in de Guyana's

Door naar Suriname te vertrekken, kreeg ik de ervaring van internationaal reizen te midden van een pandemie. In tegenstelling tot de VS had het Zuid-Amerikaanse land in het midden van de Guyana's vanaf het begin een beleid. Een heel strikte dan.

Ik moest niet alleen de hele vlucht een masker dragen, ik moest ook documentatie overleggen dat ik negatief was getest voordat ik zelfs maar op de vlucht mocht. Daarnaast moest ik bij aankomst ook het adres opgeven waar ik 10 dagen in quarantaine zou gaan.

Aangezien dit een noodgeval was, ik op reis was voor het afscheid van mijn vader , had ik toestemming om in quarantaine te gaan in een gezinswoning. Dat betekende dat ik een beveiligingsbedrijf moest betalen om bij mij te komen controleren.

Dus, naast het gebruikelijke ticket en paspoort, had ik nodig:

  • Toeristenkaart
  • Doktersverklaring (dat mijn vader ziek/overleden was)
  • Toestemming om thuis in quarantaine te gaan
  • Veiligheidsverklaring van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor mijn quarantaine
  • Negatieve PCR-test
  • Medisch Covid-19 Formulieren controleren

Jack Tours, het reisbureau waarmee ik boekte, was super behulpzaam om deze lijst op orde te krijgen. Ik raad niet aan om dit zelf te proberen.

PCR-test

Een PCR-test krijgen

De Covid-test was een uitdaging. Ten eerste moest het een PCR-test zijn, de enige officiële test die door luchtvaartmaatschappijen werd geaccepteerd. Toen ik de mijne deed, november vorig jaar, kwamen de resultaten ergens tussen de 24 uur en een week terug. Ik had maar een paar dagen om mijn vlucht te halen en de prijzen voor deze tests varieerden van gratis tot $ 500. Ik hou je niet voor de gek.

Gelukkig bood het Cumberland-ziekenhuis in Brooklyn deze tests helemaal gratis aan en kreeg ik de resultaten binnen 2 dagen terug, net op tijd voor mijn vlucht.

Multi-Wear Headwrap Sjaal met stenen sieradenMulti-Wear Headwrap Sjaal met stenen sieraden
Koop een Multi Wear Headwrap Jewelry-sjaal om overal naartoe te reizen. Het is licht, veelzijdig en modieus.

Vliegen met een masker op

Door de pandemie was en is het vliegverkeer zeer beperkt, dus er waren niet veel opties om van New York naar Paramaribo te vliegen.

De enige manier was om bij MIA te komen zodat SLM, de nationale luchtvaartmaatschappij van Suriname, me naar PBM, Paramaribo Airport in Suriname kon brengen.

Vluchten waren merkbaar minder druk, maar verder waren de procedures van inchecken en instappen vrij normaal. Het nieuwe tijdperk was echter onmiskenbaar duidelijk; iedereen droeg een masker.

Tien uur lang een masker dragen tijdens het reizen was eerlijk gezegd niet eens slecht. U mag uw masker afdoen om te eten en te drinken.

Ik kan echter niet zeggen dat ik me zorgen maakte. Wat als iemand op de vlucht was geïnfecteerd of zijn resultaten had vervalst, wat eerder was gebeurd. Hoe groot is de kans dat de rest van ons het virus krijgt. Gelukkig ging alles goed.

Suriname

Ik ben veilig en wel aangekomen. Ik verliet een winters New York om 's ochtends vroeg te landen op het tropische vliegveld van Zanderij.

Toen ik in de open lucht de trappen van het vliegtuig afliep, voelde ik de bekende vochtige bries van ongeveer 80 graden. Ondanks dat ik rouwde, voelde het als een warm welkom.

1 opmerking

Michelle Belfor
Michelle Belfor

Thank you for explaining cause I’m planning to go and I just wanted to know the procedure and this was help Gul

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    1 out of ...