Barrel rolls on my Micro Locs

Loop rolt op mijn Micro Locs en Tips en Tricks hoe deze loc-stijl te behouden

4 reacties

Barrel roll locks was een van de allereerste stijlen die ik ooit heb gefotografeerd. Ik wist niet eens de naam van dit prachtige kapsel dat ik voor me zag.

Ik was gewoon onder de indruk toen ik Nzinga vele jaren geleden voor het eerst met barrel roll locs zag op het Bam Dance Africa Festival in Brooklyn, New York. Destijds had ik er zelfs nooit van gedroomd om mijn haar in lokken te dragen, laat staan ​​zo ingewikkeld gestyled te hebben. Toch legde ze geduldig uit dat haar lokken taille-lengte waren en demonstreerde ze hoe ze ze deed.

Nzinga's barrel roll locs updo

 De foto van Nzinga is onderdeel van mijn tentoonstelling en boek Bad Hair Uprooted .

Ik was niet alleen gefascineerd door het haar, de lokken, de textuur, de lengte, de stijl, ik realiseerde me opnieuw dat Afrikaans haar het enige haartype is dat een dramatische verandering mogelijk maakt zonder de noodzaak om te knippen, kleuren of chemicaliën te gebruiken.

Je kunt van lang naar kort gaan door gewoon vlechttechnieken te gebruiken. Je kunt van een korte rit naar eindeloze ingewikkelde variaties van cornrows en flat-twists gaan.

Met lange lokken is het zeker wat moeilijker om een ​​kapsel te creëren dat er superkort uitziet, maar je kunt het haar er korter laten uitzien en de veelzijdigheid is nog steeds eindeloos.

Nu mijn haar langer is en ik in Suriname ben waar het tropisch klimaat is, leek deze stijl perfect. Dus toen ik een retie moest hebben, nam ik de vatrollen mee.

Het kostte Johanna, de eigenaresse van de Hair Box Salon in Paramaribo, Suriname, ongeveer een uur om mijn micro locs in deze barrel rolls te stylen. De meer dan twintigjarige veteranenloctitie nam destijds drie locs in beslag. Ik heb ze nooit echt geteld, maar ik schat dat ik minder dan 200 locs heb.

Zorg voor looprollocs

Omdat ik nog steeds gevoelig ben, stijl ik mijn haar niet vaak. Vooral na een retie wanneer je hoofdhuid gevoelig is, zoals je je kunt voorstellen, wil ik gewoon naar huis. Wat ik echter heb geleerd, is dat een kapsel ervoor zorgt dat je nieuwe groei niet in de knoop raakt, wat natuurlijk een enorm voordeel is, dus ik ben blij dat ik het kapsel heb gekregen.

Organische locbom voor Dreadlocks, Sisterlocks en Micro Locs

Ter voorbereiding op het onderhoud en het stylen heb ik mijn haar laten wassen met de loc bombs . Deze biologische ingrediënten reinigen niet alleen mijn haar, ze maken mijn lokken zacht, buigzaam en handelbaar, zodat het gemakkelijk te onderhouden en te stylen is.

Om de looprollen te onderhouden slaap ik met de Super Comfi Satin Bonnet en op een 100 % pure zijden kussensloop . Dat is een dubbele bescherming en dat is te merken: nauwelijks pluis.

Super Comfi satijnen motorkap

Dit zijn items die ik iedereen aanraad met korte of lange lokken, kort of lang natuurlijk haar en zelfs iedereen met een weave. Want dit zijn langetermijninvesteringen. De motorkap gaat een lange weg, net als een zijden kussensloop. Mijn zijden kussensloop is nu minstens twee jaar jong. Wat is $ 39 voor twee jaar als het je haar beschermt, je huid glad houdt en rimpels in het gezicht vermindert?

Fiber Queen zijdezachte kussensloop voor vlechten, lokken, natuurlijk haar en weefsels

Klik om Loc-producten te kopen

4 reacties

Makayela
Makayela

I retwist and style my boyfriends hair when he lets me, and I recently tried this style and we both love it. It took me about 2 hours to do because 1.) it was my first time trying this style and 2.) his dreads are waist length! So about how long do you keep your locs barrel rolled or about how long do they last for you?

Mireille
Mireille

I am not sure about dry skin. Drinking coconut water helped me with my dry skin. For dry hair I would recommend the Organic Shampoo Bombs though. They saved my dry locs from breaking.

john H spears
john H spears

I have extra extra dry skin I’m in the process of changing my diet. Can you recommend some products.

john H spears
john H spears

I have extra extra dry skin I’m in the process of changing my diet. Can you recommend some products.

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.