Celebrating the Publication of my very 1st Natural hair book, Kroeshaar, Wat je Moet Weten en Meer.

Viering van de publicatie van mijn allereerste boek over natuurlijk haar, Kroeshaar, Wat je Moet Weten en Meer.

Vandaag, 9 maart, is het 20 jaar geleden dat het allereerste boek over natuurlijk haar in Nederland verscheen: 'Kroeshaar, wat je moet weten en meer'. Natuurlijk haar was toen nog behoorlijk controversieel. Het bespreken van natuurlijke haarproblemen voelde als een taboe, dus ik wist niet echt hoe mensen op mijn boek zouden reageren.

In die tijd waren natuurlijke kapsels moeilijk te ontdekken. De grote meerderheid van de zwarte vrouwen ontspande hun haar of droeg weefsels.

Publicatie van het 1e natuurhaarboek in Nederland in het Nederlands

Het evenement vond plaats in de Koningskerk in Amsterdam. Het zat vol.

Als IT-afgestudeerde aan de Universiteit van Amsterdam , die in 1996 begon met het bouwen van professionele websites (zie ToBeFollowed), dacht ik dat een website nuttig zou zijn om wat feedback te krijgen, maar ook om in contact te komen met mensen die geïnteresseerd waren. Zo ontstond kroeshaar.com , de allereerste haarwebsite van Nederland; Uit nieuwsgierigheid wat mensen zouden vinden van natuurlijk haar maar ook om les te geven en informatie te verspreiden voor geïnteresseerden.

Tot mijn aangename verrassing was mijn debuut als schrijver niet alleen leuk, het was ook een behoorlijk groot succes. Verschillende kranten en radiostations zochten interviews en ik had het voorrecht om tijdens Boekenweek 2003 op de rode loper te lopen. Dat was gewoon een hele ervaring. Mijn allereerste signeersessie maakte het echter helemaal af.


Vrienden en familie kwamen die dag opdagen.

Meer dan opgewonden, werd ik overweldigd door de menigte die kwam opdagen. Ik had geen idee dat zoveel mensen geïnteresseerd zouden zijn om over natuurlijk haar te horen, laat staan ​​erover te lezen. Ik was blij dat zoveel mensen geïnteresseerd waren en naar buiten kwamen.

Mijn vader Daisy Liong droeg mijn favoriete gedicht genaamd 'Wan Bon' voor van een van de eerste dichters in Suriname, Robert Ravales aka Dobru . Wan Bon betekent één boom. Hoe verschillend we ook zijn, onze textuur, de bladeren van een boom, we zijn allemaal geworteld in dezelfde geschiedenis en dat is niet alleen wat ons verbindt, maar ook samenhoudt. Ik wilde die boodschap vanaf het begin hebben.

Op drums zat Raimaita Hoop. De getalenteerde jonge drummer is de zoon van Carlo Hoop een bekende drummer met Surinaamse roots. Ik herinner me dat mijn vader zo onder de indruk was van de kleine man.

Publicatie van het allereerste Natural Hair-boek in Amsterdam

Zoveel mooie mensen lieten hun natuurlijke kapsels zien.

Toen ik terugging naar Suriname, begonnen vrienden me te vertellen dat ik een revolutie was begonnen. Ik had geen idee. Het was zeker niet de bedoeling. Ik wilde gewoon een plek creëren voor mensen zoals ik die worstelden met hun haar en natuurlijk gingen. Ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb en als ik er nu op terugkijk, ben ik dankbaar dat ik genoemd ben als een van de pioniers die de online natuurlijke haarrevolutie hebben voortgestuwd.

Vier met mij mee, deel en koop Going Natural How to Fall in Love with Nappy Hair

Natuurlijk gaan, hoe je verliefd wordt op luierhaar

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    1 out of ...