Master Cleanse at the gym

Mijn 10-daagse Master Cleanse

Ik ben de tel kwijtgeraakt, maar dit was zeker niet de eerste keer dat ik de Master Cleanse deed. Omdat ik heel veel vragen kreeg toen ik het de laatste keer deed, dacht ik dat ik hier snel een video over zou maken en de blog opnieuw zou posten.

Ingrediënten van de Master Cleanse

Dag 1 van de Master Cleanse

Het is niet makkelijk. Ik weet het en ik vraag me nu al af of ik 5 dagen ga maken. Laat staan ​​10.
Dus ik probeer me hier op het doel te concentreren:

1) Mijn maagklachten herstellen.
2) Het wegwerken van allergieën.
3) Mijn gezondheid een boost geven

Ik probeer bezig te blijven. Niet aan eten denken.

Dan slaat de honger toe. Ik drink water, thee naast de citroen, cayennepeper, ahornsiroopwater.

Nog maar een paar uur voordat dag 1 voorbij is. Dan zijn het er nog maar 9.

Dag 2 van de Master Cleanse

Ik denk dat ik me erin heb verdiept. Ik vind de resultaten nu al leuk. Maag en gewrichten voelen beter aan. Allergieën zijn minder. Dit motiveert mij.

Niet meer aan eten denken. Net als ik honger heb. Je moet het ahornsiroopwater blijven drinken. Ik drink liever thee of water, maar als ik honger krijg, moet ik terug naar het cayenne-/citroen-/esdoornwater.

Dus ging ik naar de sportschool. Bezig blijven is goed, maar plan zorgvuldig tussen de stoelgangen door. Daar wil je wel rekening mee houden. Drink niets, zelfs geen water totdat je thuis bent. Geloof me.

Je wilt niet dat je maag geluiden gaat maken als je op de loopband of een ander apparaat staat. Het maakt me niet uit hoe snel je bent. Het zijn niet de geluiden die je in verlegenheid brengen. 😉 Ook nergens genoemd, koop wat doorspoelbare doekjes.

Het is een reis. Over een paar uur zijn het nog 8 dagen.
Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Dag 3 van de Master Cleanse

Mijn gewrichten voelen verjongd aan, mijn gezichtsvermogen is beter en het beste van alles is dat mijn maag kalm is. Hoera! Wauw. Het energieniveau is ook gestegen en mijn zintuigen zijn aangescherpt.

Natuurlijk heb ik een heel goed reukvermogen, maar nu is het alsof ik elk kruid dat in voedsel wordt gebruikt kan ruiken en ik rokers van de straat kan ruiken.

Toch wordt het er niet eenvoudiger op. Elke keer als ik honger heb, besef ik dat het pas dag 3 is. Nog zeven dagen? Hoe!

Ik denk aan het eerste wat ik ga eten als het vasten voorbij is. Mijn cashewnoten keken me aan. Ik keek eerst naar ze, dat weet ik.

Cashewnoten zijn meestal mijn eerste eten in de ochtend. Warm verwarmd in de oven met kokosolie, Himalayazout en moringapoeder. Het is gezond, ik weet het en dat zou ik toch moeten kunnen hebben? Nee, niet als je aan het opruimen bent, dat weet ik ook.

Mijn maag voelt leeg. Het is meer dan 2 dagen zonder eten. Er kan niets meer over zijn in mijn voortdurend hongerige maag, maar na elke stoelgang ben ik verrast. Er komen nog steeds dingen uit.

Het voelt als het schoonmaken van de kleinste details van een badkamer, huis of auto waar je zelfs de kleinste stukjes vuil in de loop van tientallen jaren moet krijgen.

Dus ja, het heeft tijd nodig. Het is een proces. Ik ben nog steeds binnen.

Mijn laatste maaltijd zaterdag was Kangkung belacan (Dagoeblad). Beveel het ten zeerste aan: https://www.rotinrice.com/ kangkung-belacan/

Kangkung Belacan is een Maleisische pittige waterspinazie roerbak op smaak gebracht met pepers en garnalenpasta. Vol umami-smaak en heerlijk bij gestoomde rijst. | RotiNRice.com #kangkungbelacan #belacankangkung #kangkung #waterspinach
Cancun, Chinees groentegerecht

Dag 4 van de Master Cleanse

Een zware, zware dag vandaag. Gewoonlijk zijn op dag vier energieniveaus ver omhoog. Helaas heb ik de fout gemaakt om mijn eten niet te drinken.

Het Master Cleanse-programma zegt 6 tot 12 glazen per dag, ik denk dat ik er maar 2 had. Ik had bijna geen citroenen meer, ging naar de supermarkt maar vergat dat mijn portemonnee in mijn sporttas zat. Toen besloot ik mijn eten te bewaren voor de volgende ochtend.

Ik had 's avonds laat echt heel erg honger, maar bleef maar moringa-thee en water drinken. Hier realiseer je je dat dat ahornsiroop-ding niet verzonnen is.

Ik werd licht in mijn hoofd wakker. Zwak. Esdoorn bevat alle mineralen die je lichaam nodig heeft om te functioneren.

Ik herinner me een van de mislukte reinigingen toen ik zo moe was van ahornsiroop, dat ik in plaats daarvan kokoswater dronk. Zelfde resultaat, super licht in het hoofd. Tot het punt dat ik het gevoel kreeg flauw te vallen.

Het duurde een halve dag om te herstellen en weer normaal te functioneren terwijl ik langzaam aan mijn ahornsiroop-citroenmix nipte.

Het moeilijkste aan deze reiniging is niet eten, maar tegelijkertijd ook het makkelijkste. Je hoeft niet na te denken over wat je kunt hebben. Het is simpel, niets. Er gaat dus een schakelaar uit. Je kunt gewoon geen eten hebben.

Dit soort honger is echter nieuw voor mij. Ik kan me niet herinneren ooit zo'n honger te hebben gehad.

Toch ben ik bang om honger naar het volgende niveau te zeggen, omdat ik weet dat dit nog steeds een luxe keuze is. Er zijn mensen op deze aardbol die geen andere keuze hebben dan de hele tijd honger te hebben.

Dus ik word me gewoon meer bewust van mijn zegeningen en voel nog meer compassie voor de hongerigen. Volgens veel religies de spirituele kant van vasten.

Het goede ding vandaag: ik ontdekte dat mijn haar is gegroeid. Ik geloof niet dat ik ooit een lengtefoto heb gedeeld. Dus hier is het.

Morgen ben ik halverwege mijn reiniging. Ik heb er in ieder geval 4 gemaakt.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Mireille Liong 6 jaar Braidlocs lengte

Dag 5 van de Master Cleanse

Wauw dag 5. Dag 5! Ik ben halverwege. Hoera!

Ik ben echt blij dat ik zo ver ben gekomen. Dus ik kijk uit naar volgende week woensdag als ik weer kan eten. Toch maar één dag tegelijk nemen. Bang dat ik het misschien niet haal als ik te ver vooruit kijk.

Ik merkte een paar puistjes op. Nooit eerder gehad, maar ik weet dat het vaak gebeurt wanneer je lichaam gifstoffen begint te zuiveren. Het is meer dan oké, want ik weet het, ik voel dat mijn lichaam begint te genezen.

Mijn knieën, mijn knieën, oh mijn knieën, voelen zo soepel aan. Het is alsof mijn gewrichten allemaal ingesmeerd zijn. Ik twerkte helemaal naar de grond vandaag zonder een probleem! Ik weet niet of je dat een nieuwe high of low vindt, maar het voelde goed, LOL.

Dus vandaag was een goede dag. Ik ontmoette ook Noraly Soedito die met haar familie uit Amsterdam op bezoek was. We kennen elkaar van het Women Empowerment project in 2015, maar hebben elkaar nooit in het echt ontmoet. Het was leuk om te kletsen, ook al kon ik haar alleen de zalmkom zien eten, mijn favoriete gerecht bij Cocoa Grinder.

Het zag er geweldig uit. Ze heeft echt genoten en ik ben blij dat ze dat deed. Toch kwam ik niet eens in de verleiding omdat ik weet dat ik het over 5 dagen weer kan hebben. Tot dag 6.

Dag 4
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156829779187713&set=a.90583787712&type=3
Dag 3:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156827161852713&set=a.90583787712&type=3&theater
Dag 2:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156824713712713&set=a.90583787712&type=3&theater
Dag 1:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156822342657713&set=a.90583787712&type=3&theater

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, inclusief Noraly Soedito, lachende mensen
Mireille Liong met Noraly uit Amsterdam in Bedstuy Brooklyn
Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Zalmkom van Coco Grinder Bedstuy Brooklyn

Dag 6 van de Master Cleanse

Niet veel energie vandaag. Waarschijnlijk omdat ik 's ochtends rond 4.30 uur naar bed ging. Het gebeurt wanneer u een online bedrijf runt en er dingen moeten worden gedaan.

Voor het geval je het nog niet wist, going-natural.com , de langstlopende blog over natuurlijk haar, viert zijn 15e verjaardag. Dus als de maker vier ik dit met een haarshow en weggeefacties van WhatNaturalsLove.com.

Dit alles samenbrengen is wat me van de straat houdt en soms slaaptekort, zodat jullie allemaal maar beter naar de haarshow kunnen komen op 17 augustus. Ook jij bent uitgenodigd.

Terug op het onderwerp, realiseerde ik me dat ik nog steeds niet genoeg van de ahornsiroop-citroendrank drink. Het is alsof je vergeet te eten. Dan krijg ik het echt koud. Ik moet gewoon bovenop het drinken zitten, ook al is het super saai.

Mijn tong voelt verdoofd. Ik haat het gevoel, maar de rest van mijn lichaam voelt goed. Mijn benen, eigenlijk mijn hele lichaam voelt lichter aan. Ik kan bukken zonder het gevoel te hebben dat mijn maag in de weg zit! Hoera!

Lopen was nooit een probleem, maar nu gaat het zo soepel. Het voelt alsof ik zweef. Ik denk dat het ook de paar kilo's zijn die weg zijn.

Na het schrobben onder de douche, voelde ik letterlijk mijn huid ademen. Dat was leuk!

Toch wil ik dat het vasten voorbij is. De honger houdt aan. De meeste tijd voel ik het niet echt meer, maar als ik het doe, kan het echt lelijk worden.

Ik heb zes dagen gemaakt. Meer dan de helft. Nog vier dagen te gaan.

Foto: Dit was mijn kapsel met Black Panther-thema, gemaakt door Tee Albertini. Ik kijk erg uit naar wat er dit jaar voor de What Naturals Love Hair Show zal worden gemaakt!

Afbeelding kan het volgende bevatten: Mireille Liong, glimlachend
Mireille Liong, vlechten Black Panther kapsel Wakanda

Dag 7 van de Master Cleanse

Een hele nieuwe leerervaring vandaag. Best eng moet ik zeggen.

Ik heb dit vasten minstens drie keer eerder met succes voltooid en heb nooit iets anders ervaren dan mijn lichaamsgenezing. Nu ineens, boem, mijn menstruatie is hier 14 dagen te vroeg!

Dit verklaarde waarom ik zo koud en afgeleid was en geen kombeweging had, maar het is ook duidelijk dat dit vasten letterlijk mijn normale stroom in de war bracht.

Ik raakte in paniek en ging toen naar de googles voor wat antwoorden. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar vond echt interessante dingen.

Ten eerste heb ik geleerd dat het bekend is dat Intermittent Fasting (IF), een vrij nieuwe manier om gewicht te verliezen, je cyclus ernstig kan verpesten omdat het de hormoonspiegels die verantwoordelijk zijn voor de eisprong, reguleert. (zoek op Vasten en Vrouwelijke hormonen).

Ik vond ook onderzoek gedaan naar moslimvrouwen die ramadan deden. Er staat: We ontdekten dat 11,3%, 30% en 16,3% van de deelnemers respectievelijk drie maanden voor, tijdens en drie maanden na de ramadan een abnormaal menstruatiepatroon hadden. (zoek: heeft vasten tijdens de ramadan effecten op de menstruatiecyclus? https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3941357/ )

Dit was allemaal nieuw voor mij, maar de Master Cleanse is anders dan IF. Afvallen is gunstig, maar niet het doel. Het doel is om je lichaam te ontgiften. Het is dus een compleet vasten zonder eten, waarvan ik nu weet dat het ook de cyclus van een vrouw kan verstoren.

Ik moet de memo hebben gemist, maar de hoofdreinigingssite vermeldt dat het je cyclus kan onderbreken. Er staat ook dat je cyclus weer normaal moet worden als je klaar bent.

Dat stelde me op mijn gemak, maar ik moest mezelf serieus controleren, want ik had nog nooit zoiets meegemaakt.

Ik had ook een wazig zicht, wat weer een teken is van verstoorde hormoonspiegels of een gebrek aan voedingsstoffen. Dit bracht me op de hoogte. Nu moet ik heel voorzichtig zijn als ik 10 dagen wil voltooien, omdat de hormoonspiegels meestal na een reiniging reguleren, maar het gebrek aan voedingsstoffen kan ernstige gevolgen hebben.

Mijn maag, die de hele reden is voor deze reiniging, voelt geweldig aan. Zelfs met mijn menstruatie is het zo kalm, niet opgeblazen of van streek. Het voelt eindelijk weer als een normale maag na jaren, jaren van lijden. Dus ik wil echt heel graag doorgaan.

Ik heb niet eens trek in eten. Vandaag in de supermarkt om meer thee te halen, ik kwam niet eens in de verleiding.

Het enige waar ik echt naar uitkijk om weer te eten, zijn mijn zelfgemaakte cashewnoten gebakken in kokosolie/moringa.

Zelfs als ik het vasten hier en nu zou verbreken, zou ik niet weten wat ik moet eten. Ik heb gewoon geen zin om te eten. Het is alsof mijn geest klaar is om deze reiniging te voltooien.

Maak je geen zorgen, het is niet zo dat ik nooit meer eten wil. Ik heb een paar nieuwe restaurants ontdekt, een Jamaicaanse en een Taco-plek, die ik graag wil uitproberen. Dus ik ben niet bang om ooit mijn smaak voor eten te verliezen. Ik wil gewoon mijn maag recht krijgen en volgens de MC duurt het 10 dagen om te ontgiften en zelfs poliepen kwijt te raken.

Dus de rest van mij voelt zich goed en ik wil dit echt snel afmaken, maar niet ten koste van alles.

Het doel voor mij is om gezonder te eindigen dan ik begon, maar als mijn lichaam me anders vertelt, is het tijd om te stoppen.

Ik besloot nog een dag. Ik zal minstens zes glazen van de esdoornoplossing nemen, een Morninga-injectie nemen en dan kijken of het wazige zicht verdwijnt. Wazig zicht is geen goed teken.

Tot dag 8.

Foto: Terwijl ik de 15e verjaardag van going-natural.com begin te vieren, loop ik door het geheugen en zoek oude foto's op. Dit was een van mijn vroege Afros. Zo cool, scherp zicht. Er komen nog veel meer leuke foto's aan. Het is zo leuk!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlachend
Mireille Liong, grote Afro viert 15e verjaardag van Going Natural

Dag 8 & 9 van de Master Cleanse

Wat kan ik zeggen. Dag 8 was beter. Vrij snel voorbij en ok en eigenlijk ook dag 9. Nog steeds honger.

Mijn zicht werd een beetje beter, ik deed meer onderzoek en ook dit gebeurt. Het kan een gebrek aan eiwitten zijn en zou moeten terugkeren naar hoe het was. Dus mijn bijziendheid werd erger, maar ik ben verziend en dat lijkt te zijn verbeterd.

De Master Cleanse is moeilijk. Niet eten is moeilijk. Altijd honger hebben is moeilijk. Het drinken van de ahornsiroopoplossing wordt steeds moeilijker. De zoutwaterspoeling is echt moeilijk. Uiteindelijk is het het allemaal waard.

Elke keer als ik naar buiten stap, voel ik me zo geweldig. Licht, soepel, fit, geen maagklachten, niet niezen en een platte buik! Ik realiseer me hoe goed deze Master Cleanse is voor je gezondheid, voor je lichaam en ik zou me zo graag altijd willen voelen, maar ik weet dat het onmogelijk is. Op een gegeven moment moest je stoppen met reinigen en weer normaal eten.

Ik ben behoorlijk wat kilo's kwijtgeraakt, wat absoluut geweldig voelt, maar het zou een illusie zijn om te denken dat ze eraf zullen blijven. Zo eten of beter nog niet eten, is gewoon onhoudbaar. Ik hou van en geniet van eten!

Waar ik serieus verrast en super blij mee ben, is dat mijn cellulitis weg is! Ik heb me nooit gerealiseerd dat deze reiniging daar ook vanaf zou kunnen komen, maar het is gewoon een ander groot voordeel. Wie weet! Dit komt hopelijk niet terug.

Nu is er nog maar één dag en ik ben opgetogen. Ik heb dag 10 gehaald. Ik kijk er zo naar uit om weer te eten. Je hebt geen idee.

Gisteren mango's uit de supermarkt gehaald. Ik kon ze niet laten zijn, dus ik heb ze. Ik kijk er naar uit om ze woensdag te hebben. Ik weet niet zeker of ik ga beginnen met de cashewnoten of een mango.
Ik heb genoeg tijd om erover na te denken, op een lege maag.
Tot dag 10!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Cashewnoten, Mango's, Crunchsters snack om de Master Cleanse te doorbreken

Het einde van de Master Cleanse

Ja, ik heb het gehaald en nee ik viel niet flauw LOL. Toch bedankt voor je bezorgdheid. Ik waardeer het dat je mijn ervaring volgt, me aanmoedigt en mijn voeten bij het vuur houdt.

Van alle keren dat ik dit deed, was dit de moeilijkste reiniging ooit. Wat het voor mij zo moeilijk maakte, is de ahornsiroop.

Ahornsiroop is de sleutel, het is al het voedsel dat je krijgt tijdens de #mastercleanse , dus als je dit overslaat, ontneem je je lichaam echt de fundamentele voedingsstoffen die het nodig heeft om te functioneren. Helaas is dit wat ik deed omdat het zo moeilijk voor me was om de siroop in te nemen. Het drankje op zich is niet slecht, het is alleen dat het dag in dag uit innemen saai is en steeds moeilijker wordt.

Op een gegeven moment voelde ik letterlijk dat mijn lichaam zwak en zelfs ziek werd. Mijn tong was bijna helemaal wit, wat eigenlijk normaal is tijdens het reinigen, maar het smaakte ook alsof je griep had en ik het de hele tijd koud had. Dit is niet goed voor het lichaam.

Dus ik moest echt door de laatste dag duwen, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb en 10 dagen heb gemaakt, whew!

Het vasten verbreken
-------------------------- --
Aangezien mijn gebruikelijke dieet paleo is, brak ik mijn vasten met cashewnoten in plaats van sinaasappelsap.

Simpel gezegd komt paleo neer op zo natuurlijk mogelijk eten. Groenten, vlees, vis, noten, bessen zo biologisch mogelijk, blijf weg van bewerkte voedingsmiddelen, peulvruchten en nutteloze koolhydraten en eet in plaats van vruchtensap het hele fruit. Zoek het op. Het is niet alleen logisch dat het me heeft geholpen om van slecht voedsel af te blijven.

De eerste noten vulden me lang. Het voelde letterlijk als stenen die in een lege kamer vielen. Ik had maar ruimte voor één mango. Alles smaakte heerlijk geweldig. Ik was enorm dankbaar voor eten!

Dag twee na de reiniging had ik bijna een echte maaltijd: spinazie met champignons gebakken met knoflook en zout in kokosolie. Kokosolie uit Suriname. Bedankt Mo Dors . Goed, GOED, zeg ik je!

Dus mijn maag voelt nog steeds geweldig, mijn kombewegingen zijn weer normaal, wat absoluut geweldig is. Een van de dingen waar ik stiekem altijd al bang voor ben, is dat je darmen afhankelijk worden van de laxerende thee, maar blijkbaar is het niets om je zorgen over te maken.

Nu sta ik op het punt om weer normaal vast voedsel te eten. Mijn notenkrakers staan ​​samen met tomaten op me te wachten en ik heb nog een mango over.

Ik weeg mezelf niet, maar ik heb een foto gemaakt zodat je kunt zien dat ik er een paar ben kwijtgeraakt, maar mijn achterste zit er nog steeds!

Afbeelding kan het volgende bevatten: Mireille Liong, glimlachend

Mijn laatste Master Cleanse was in 2016. Het is al lang geleden: https://going-natural.com/off-to-a-great-start-with-the-ma…/

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.