Foto-indrukken van Suriname, het meest beboste land ter wereld

Foto-indrukken van Suriname, het meest beboste land ter wereld

Met 96,4% bos is Suriname, mijn thuisland, het groenste land ter wereld. Het is het land van mijn ouders en mijn grootouders. Het land waar ik opgroeide en naar school ging. Het land dat ik verliet om een ​​opleiding te volgen.

Het overlijden van mijn vader bracht mij terug te midden van een pandemie. Diep bedroefd en bang om ontworteld te zijn, werd mijn tijd daar meer een herontdekkingsreis van mijn roots, het land en de mensen.

Bij deze un reportage photo.

Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, est een historische bezienswaardigheid. Met houten gebouwen van het Presidentieel paleis tot en met kerken en zelfs een synagoge die allemaal dateren uit de koloniale tijd.

Pompelmoes - Een smoothie van Acai en pompelmoes

Le Suriname est het land van eindeloze vruchten. Als ik's ochtends niet begin met een smoothie of kokoswater, dan is het wel een of ander fruitsoort. Een heerlijke, kleurrijke, manier om de dag te beginnen.


Ik probeer minstens 10 km par jour te lopen om fit te blijven, dat doet meook van de omgeving te genieten. Voici quelques photos de wat ik zie.

Naast noni, kokosnoot en palmbomen zie je ook groenten als sopropo, groeien als onkruid aan de straatkant.

Surinaamse kunst est enig in haar soort. Allemaal handgemaakte kunststukken waarvan, geen twee hetzelfde zijn.

C'est een kraam van inheemse mensen bij Waka Pasi , dans le centre de Paramaribo. Van handgemaakte manden en traditionele fluiten tot en met sieraden gemaakt van zaden en hout. Mooi, pratique.

De met de hand gevlochten matapi en de lampen herken ik van vroeger. We hadden ze thuis.


Bryan est een van de weinige inheemse mensen uit zijn dorp die nog steeds de manden en andere spullen maakt. Hij woont in een dorp genaamd Columbia, ongeveer twee uur rijden van de stad, samen met andere Caraïben families.


De kathedraal-basiliek van ''Sint-Pieter en Paulus'' in het centrum van Paramaribo is het op één na grootste houten bouwwerk op het demi-rond de Westelijk.

Je zult ook moskeeën en tempels in de stad zien.Een groot deel van de bevolking est hindoe, maar ook moslim.


Domburg een voormalige suikerplantage ligt langs de Suriname rivier. De prachtige huizen daar bieden een geweldig ruim uitzicht.


Van glutenvrije yucca ook wel cassavebrood genoemd tot en met verse vis, wat eten betreft hoef je je zeker niet te vervelen au Suriname.

Cliquez sur Boutique Suriname

Laisser un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.

    1 out of ...