Couple with Locs and Dreadlocks. Curled and styled loced couple

Onze zaak - Gelijke haarrechten

WhatNaturalsLove.com is een sociale onderneming die is opgericht om de perceptie van natuurlijk haar te veranderen.

Waarom?
Omdat maar liefst 73% van de zwarte vrouwen lijdt aan een haarverliesaandoening die door relaxer veroorzaakte alopecia wordt genoemd; dat is haarverlies veroorzaakt door gevaarlijke chemische stijltangen.*

De belangrijkste oorzaak, buiten wat wordt gezien of waarover wordt gesproken, is het feit dat natuurlijke kapsels zoals locs (dreadlocks), vlechten en cornrows niet officieel worden geaccepteerd op scholen of in de bedrijfswereld.

Het is een mensenrechtenkwestie
Zwarte mensen zijn de enige mensen op aarde die niet het mensenrecht hebben om hun door God gegeven lokken op natuurlijke wijze te dragen. De enige race die naar de rechtbank moet om het recht te verkrijgen om kapsels te dragen die natuurlijk zijn voor hun lokken met afro-textuur.

Deze mensenrechtenkwestie is de fundamentele reden voor de onbegrijpelijke disproportionele haarbeschadiging van zwarte vrouwen wereldwijd.

Ons doel
Ons doel is gelijke haarrechten voor elke vrouw. Een vrouw moet een kapsel kunnen kiezen op basis van haar voorkeuren en zich niet onder druk gezet voelen om een ​​kapsel te dragen dat tegen haar genen ingaat en schadelijk is voor haar eigen natuurlijke textuur.

Hoe strijden we voor gelijke haarrechten?
Oprichter Drs. Mireille Liong begon in 2002 met het creëren van bewustzijn met het eerste Nederlandse boek over natuurlijke haarverzorging en de allereerste e-commerce haarwebsite in Nederland, Kroeshaar.com .

Slecht haar ontworteld, de onvertelde geschiedenis van zwarte follikels
Met een camera in de hand, Drs. Liong begon te schieten voor gerechtigheid in 2003; één headshot per keer, gericht op gelijke haarrechten.

De kleurrijke portretten worden gebruikt in een reizende tentoonstelling om bewustzijn te creëren en het woord te verspreiden en ons bewustzijn over de schoonheid van natuurlijk haar te verhogen.

De tentoonstelling, nu Bad hair Uprooted genaamd, is internationaal te zien geweest. Neem contact met ons op als u wilt dat de tentoonstelling naar u toe komt. Het boek salontafel fotoboek is verkrijgbaar in onze winkel. Klik om het boek te kopen: BAD Hair Uprooted the Untold History of Black Follicles

America's Next Natural Model
Geïnspireerd door Tyra Banks creëerde Liong ook America's Next Natural Model, een online verkiezing om natuurlijke schoonheid te promoten. Bekijk de modellen van America's Next Natural Model .

Natuurlijk gaan, verliefd worden op luierhaar
Voor elke vrouw die overweegt over te stappen op natuurlijk haar, publiceerde Liong Going Natural, How to Fall in Love with Nappy Hair. De ondersteunende website Going-Natural.com is de langstlopende blog over natuurlijk haar online, live sinds 2004.

<iframe src="https://www.youtube.com/embed/aJjoA8SoAgM" height="315" width="560" allowfullscreen="" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; versleutelde media; gyroscope; beeld-in-beeld" frameborder="0"></iframe>

Natuurlijk gaan Verliefd worden op luierhaar

Waar Naturals van houden
Alle bovenstaande projecten hebben de basis gelegd voor WhatNaturalsLove.com. Meer dan een e-commerce winkel voor haar en mode bieden we speciale producten die ons haar voeden om te bloeien, accessoires als aanvulling op onze kapsels en Diaspora-mode die de aandacht trekt!

Wat komt hierna? ssst…
We kunnen nog niet alles verklappen maar de onstuitbare juffrouw Liong werkt aan een documentaire. Als je het leuk vindt wat ze tot nu toe heeft gedaan en je wilt steunen, ben je meer dan welkom.

Hoe kunt u steunen?
Door bij ons te winkelen steun je ons doel. Het verspreiden van het woord helpt ook enorm. Er gaat niets boven mond-tot-mondreclame, dus like, reageer, deel onze winkel en artikelen en volg ons op sociale media.

Last but zeker not least kunt u doneren. We waarderen elke ondersteunende follow, like, comment of share en donatie. Klik om te doneren .

Zoals ze in Suriname zeggen, gran tangi. Heel erg bedankt.

* Relaxers kunnen haarverlies bij Afro-Amerikanen veroorzaken door Dr. Jeffrey J. Miller

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.