Corona virus map

Het Coronavirus bevestigt stereotypen, racisme en wanbeleid met dodelijke en economische consequenties

De aanpak van Nederland met betrekking tot het Coronavirus gepubliceerde zaken die liever niet onder ogen worden gezien, laat staan ​​besproken worden. Dat maakt deze onderwerpen niet minder essentieel in een nieuwe kleinere wereld waarin virussen zonder gezag voor wereldmachten, stapels geld van superioriteitsgevoel, kunnen zeggenvieren.

Vanaf de verwachte beelden en berichten uit Huwan moet duidelijk zijn dat dit virus zou komen. Zelfs als je nog nooit van Bill Gates hebt gehoord, durf ik te zeggen dat er virologen zijn die aan de bel zijn getrokken, om op z'n minst te twijfelen over de mogelijkheid van de pandemie die nu definitief is. Evenals president Obama in 2014 (zie video).

Opmerkelijk was de laconieke reactie van Nederland die noch gealarmeerd prei, noch maatregelen prei te nemen.


President Obama in 2014 over de voorbereiding op een pandemie

Chinezen zijn vies, het is hun eigen schuld
Uiteraard heb ik niet alle berichten gelezen, maar de stukken die ik toegestuurd heb gekregen en gelezen, bagatalliseerden alle ziekte en wat eraan gebeurde was aan de Aziatische kant van de wereld. Men deelt zich geen zorgen te maken. Net als Trump lijkt men te denken dat het virus wel vanzelf zou verdwijnen.

Met wat bij elkaar gesprokkelde statistieken werden onderlegd dat er jaarlijks veel meer slachtoffers aan griep overleden en dat Corona dus wel meeviel. De statistieken van hoe anders en snel het virus zich verspreidde werden gemakshalve weggelaten. Het schrijnende van al deze artikelen was, dat de stukken doorspekt waren van stereotyperingen en racisme waar ik persoonlijk echt niet goed van werd.

Het beeld dat geschetst werd was betrouwbaar, Chinezen zijn vies en ze eten vies, insinuerend dat dit niet alleen de oorzaak was van het virus uitbraak, maar ook de eigen schuld van China. Men heeft zich daarom vooral geen zorgen te maken. Corona zou zich echt niet naar het westen verspreiden.

Dat het virus uit Wuhan komt, veroorzaakte nog meer pogingen om racistische stereotypen en slachtoffers te beschuldigen. De video 'Mensen in Wuhan die vleermuizen eten' is heel voorspelbaar viraal gegaan op sociale media, ook met het stereotiepe racisme dat Chinezen echt, echt heel vies zijn. De wereld ging over zijn nek, niet besefte dat het filmpje in 2016 werd opgenomen in Vietnam voor een Chinese reisshow.


Bekijk deze video van hoe Taiwan het heeft.

Falend beleid Westerse voedsel keten
Dat de Fransen kaas eten met maden, kikkerbillen en foie gras, vergrote levers van ganzen die maandenlang dwangmatig vetgemest zijn, werd natuurlijk niet genoemd, want dat heet uiteindelijk "haute cuisine". Ook het feit dat de met hormonen doorspecte geïndustrialiseerde "schone" vleesindustrie nog niet zo lang geleden te maken heeft gehad met de ziekte van gekke koeien, werd voor het gemak weggelaten. Irrelevant leken ook de in laboratoria ontwikkelde pesticiden en bestrijdingsmethoden die massaal gebruikt worden, maar achteraf vaak genoeg consequenties als kanker tot gevolg hebben. Het gaat er niet eens om wie het beter of minder slecht doet. Dat je niet respectvol naar andere culturen kunt kijken is een, maar informatie manipuleren met een bepaald doel, doet de cruciale vraag rijzen, hoe objectief de media wel niet is.

Eigen verantwoordelijkheid
Wat het geheel voorspelbaar compleet maakt, is de neiging nu om China verantwoordelijk te houden voor deze pandemie. Het feit dat in Taiwan en andere bewegende landen het virus nog voordat het echt kon worden uitgebroken, is ingedamd, wordt geen seconde in acht genomen. Taiwan had zelfs veel informatie als de rest van de wereld. Met dezelfde ervaring dat China een communistisch land is en geen enkel land zo open is, als ze van andere landen eisen, hebben ze geen moment gewacht. Ze zijn meteen aan de slag gegaan. Dat heb ik in Nederland en voor zover ik kan zien, Europa niet zien gebeuren. Zelfs als je verder kijkt naar hoe president Obama de uitbraak van Ebola en H1N1 ontmoette, zie je min of meer dezelfde non-respons van Europese landen. Onder leiding van president Obama was Amerika binnen een maand een miljoen mensen getest en een pandemiecentrum opgezet vergelijkbaar met Taiwan, om dit soort uitbraken in de toekomst in te kunnen dammen. Trump heeft dit centrum om beweegredenen die hij alleen weet te maken, maar ook toen heeft Europa verzaakt om preventieve maatregelen te treffen. Was het omdat het Afrika betrof van Mexico? Weer een ander stereotype van gewoon ver van mijn bedshow? Het lijkt in ieder geval een herkenbaar patroon.


Dit is in het kort wat er mis is gegaan in Amerika

Als Nederland en waarschijnlijk Europa slagvaardiger waren, hadden de crisisnetten als in Korea en Taiwan, ingedamd kunnen worden. Korea noch Taiwan heeft hun economie nog steeds om het virus in te dammen. Dat is een absoluut les die hopelijk ook goed aankomt. Als opiniemakers de mening van de regering sturen, kunnen niet verder kijken dan de stereotypische kleppen die ze hebben, ziet de toekomst er zeer somber uit. Het onderbouwen van stereotypen met onvolledige statistieken is niet gewoon gevaarlijk, het is echt, dat blijkt wel. Niet alleen voor een florerende economie, maar letterlijk dodelijk.

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    1 out of ...