How To Take Care Of Your Hair While In A Protective Style.

Hoe zorg je voor je haar in een beschermende stijl.

Beschermende stijlen zijn een natuurlijke manier om manipulatie of het chronische 'hand in het haar'-syndroom te vermijden, dat voor de meesten van ons een echte strijd is. Of je nu platte wendingen, doosvlechten, gehaakte vlechten, extensions of gewone cornrows rockt, het wordt door de meesten beschouwd als een welverdiende pauze. De meeste natuurtalenten weten echter niet hoe ze voor hun haar moeten zorgen terwijl ze in deze stijlen zitten, zodat ze uiteindelijk hun haar verwaarlozen, omdat ze denken dat het voldoende is om in een beschermende stijl te zijn. Dit veroorzaakt echter ophoping en breuk bij het verwijderen van genoemde stijl.

Hier zijn een paar tips over hoe goed je voor je haar kunt zorgen terwijl het nog in een beschermende stijl zit.

  1. Reinig je hoofdhuid.

Begin met het verdunnen van je shampoo met water, gebruik een applicatorfles om het direct op de hoofdhuid aan te brengen, masseer en spoel af met warm water. Het verdunnen van de shampoo zorgt ervoor dat er niet te veel schuim wordt gevormd, aangezien je alleen de ruimtes/scheidingen in je hoofdhuid wilt wassen. Je wilt alleen de hoofdhuid reinigen en niet het beschermde haar en door het te verdunnen is het makkelijk om de shampoo uit te spoelen en op te bouwen in het haar. Als het niet goed wordt gedaan, gaat het haar stinken en vochtig worden, waardoor er meer ophoping in de beschermde gebieden en jeuk ontstaat.

2. Hydrateren

Omdat shampoos alles strippen en de hoofdhuid vochtig maken, probeer de WNL haargroeitheespoeling om vocht en voedingsstoffen aan de wortels van je haar toe te voegen en jeuk op de hoofdhuid te verminderen. Deze thee bevordert ook de haargroei aanzienlijk en helpt de follikels te doen herleven. Een goede vochtinbrengende crème en vochtinbrengende oliën zijn ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de blootgestelde wortels niet uitdrogen.

  1. Draag een satijnen muts.

Alleen omdat je haar in een beschermende stijl is, wil nog niet zeggen dat het geen bescherming nodig heeft. Zet tijdens het slapen altijd een satijnen muts of sjaal op, zodat je ook 's nachts je haar kunt beschermen. Dit is cruciaal omdat katoenen kussenslopen al het vocht in je haar absorberen, waardoor het extreem droog wordt. Het bevordert ook kroezen door de wrijving tussen het droge haar en de kussenslopen, wat uiteindelijk leidt tot breuk.

  1. Extra voorzichtig bij het verwijderen van de stijl.

Aangezien je haar al een paar weken in een beschermende stijl is, zal het ongetwijfeld gaan ophopen en zelfs in de war raken. Wees alsjeblieft heel zacht voor je haar wanneer je het naar beneden haalt. Dit zorgt ervoor dat het niet in de war raakt, pluist of zelfs breekt door al het trekken en plakken. Vinger ontwarren eerst voordat u kammen gebruikt om de verwarde stukjes in uw haar niet af te breken.

Kortom, een beschermend kapsel kan net zo nuttig zijn als schadelijk voor je haar. Kies voor meer natuurlijke stijlen die je haar niet verzwaren, zoals knotless box braids om de spanning en het label te verminderen, wat kan leiden tot haaruitval en dunner worden van je randen. Onthoud om voorzichtig te ontwarren van de uiteinden tot de wortels en bij voorkeur wanneer het haar vochtig is om die slip te krijgen. Uiteindelijk is er geen grotere wraak dan een koningin die haar onberispelijke kroon bezit.

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.