The Crown Act - John Oliver

John Oliver over Black Hair Discrimination en de Crown Act

Beginnend met de geschiedenis van hoe Afrikaanse spoelen werden waargenomen nadat ze waren afgeschoren om zwarte mensen van hun cultuur te beroven, is zo goed.

Hoewel discriminatie van zwart haar echt is en alles behalve grappig, is John Oliver hilarisch op het punt in zijn aflevering van Last Week Tonight met John Oliver (HBO). Zwart haar en zwarte kapsels zijn inderdaad weer een voorwendsel voor discriminatie en ik ben duidelijk niet de enige die blij is dat hij erover wil praten.

Haarproducten voor lokken
Klik om de beste haarproducten te kopen

Dan is het zo triest om te zien dat, ondanks de natuurlijke haarbeweging, 80 procent van de zwarte vrouwen nog steeds gelooft dat ze hun haar van zijn natuurlijke staat moeten veranderen om op de werkplek te passen.

De meeste huiveringwekkende incidenten die de krantenkoppen haalden, waren mij bekend, maar het was de eerste keer dat een nieuwslezer een zwarte collega vertelde over het dragen van een weefsel op tv terwijl ze er geen droeg. Dat was grappig. Sterker nog, het leek erop dat beide ankers het als leermoment gebruikten.

Ik vind het geweldig hoe John Oliver bijna elk aspect van zwart haar aanraakt en het ondersteunt met foto's of kleine clips. Van de toe-eigening van zwart haar tot de Kroonwet die een blanke politicus die tegen het wetsvoorstel stemde zo ongemakkelijk maakt dat hij zichzelf tegenspreekt, is niet zo grappig. Het gezicht van de pleitbezorger van de rekeningen in die zoomvergadering is echter echt hilarisch.

De bijna 25 minuten durende video zit vol pijnlijke en grappige momenten. Van onze bezorgdheid over onze randen tot sommigen van ons die onze oren beschermen terwijl we ons haar rechttrekken. Herkenbare delen die ons doen glimlachen.

Dus kijk het alsjeblieft zelf als je nog niet bent begonnen en laat me weten wat er voor jou uitspringt.

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.