Cowrie Shells in Locs and Natural Hair

Waarom ik kaurischelpen in My Locs draag en wat het betekent

3 reacties

'Ik droeg mijn schelpen op mijn locs toen een heer uit Liberia me benaderde en me vroeg waarom ik schelpen in mijn locs draag als ze Vodoo en de duivel vertegenwoordigen'

Welnu, dit is slechts een van de vele negatieve opvattingen die mensen in je gezicht zullen zeggen of achter je rug zullen fluisteren. Toch zullen anderen ervoor kiezen om weg te blijven uit angst voor het 'kwaad' dat gepaard gaat met kaurischelpen.

What Naturals houdt van haar- en modeshow

P hoto is genomen tijdens onze Hair & Fashion Show op het African Festival in 2018. Klik om de video van onze laatste show te bekijken en zorg ervoor dat je op de hoogte blijft voor de show dit jaar!

Maar de belangrijkste vraag is: vertegenwoordigen haarjuwelen Vodoo?
De waarheid is dat verschillende mensen kaurischelpen dragen om verschillende redenen, zoals we hieronder zullen zien. Terwijl anderen ze voor schoonheid dragen, geloven anderen dat kaurischelpen hen geluk en voorspoed zullen brengen.

Voor anderen kan het een geschenk of een symbool zijn dat hen herinnert aan een specifieke gebeurtenis op een bepaald moment in het leven.
Laten we eens kijken wat kaurischelpen voor verschillende mensen betekenen:
Haaraccessoire, eenvoudig!

Voor de meeste mensen zijn kaurischelpen gewoon accessoires zoals alle andere haarsieraden. Mensen dragen ze om zich goed te voelen en er goed uit te zien, als accessoire bij hun kleding of om meer aandacht voor hun lokken te krijgen.

Kauri Shell Juwelier Klik om de Kauri Shell Jewelry Store te bekijken

Hoewel sommige mensen kaurischelpen zien als prachtige haaraccessoires, zijn ze voor sommige mensen een symbool van ATR. Dit zou ervoor zorgen dat mensen die niets met de traditionele Afrikaanse religie te maken willen hebben, uit hun buurt blijven.

Het is belangrijk op te merken dat religie en perspectieven van regio tot regio verschillen. Kaurischelpen waren bijvoorbeeld een vorm van valuta in Nigeria en werden ook gebruikt voor waarzeggerij.

Dus, als je van een plek komt waar kaurischelpen rijkdom, vruchtbaarheid en voorspoed betekenen, draag je sieraden dan als een kroon! Als je dat niet bent, voel je vrij om deze betekenis over te nemen.

Een teken van schoonheid en een stabiele, flexibele geest

Wie wil er niet mooi uitzien? Welnu, wanneer iemand kaurischelpen draagt ​​om er mooi uit te zien en zich mooi te voelen, hecht er dan geen andere betekenissen aan!
Je houdt ervan hoe je haar eruitziet met kaurischelpen op, laat je door niemands mening stoppen. Je bent immers niemand uitleg verschuldigd zolang je jezelf trouw blijft.

Een bewijs van hoe ver je bent in je haarreis
Ik heb een paar vrienden die kaurischelpen hebben die aangeven hoe oud hun locs zijn. Met elk jaar dat verstrijkt, voegen ze er nog een toe die prachtig is.

Loc sieraden Klik om onze sieraden voor locs te bekijken

Voor anderen hebben ze kaurischelpen die ze aan het begin van hun haarreis kregen die ze zo dierbaar zijn. Dit maakt het dragen van deze sieraden zo symbolisch en je zou er alles aan doen om ze te behouden.

Liefde voor Marine

Ik vind het heerlijk om mijn vakantie aan het strand door te brengen. Het heerlijke gevoel van blootsvoets lopen terwijl ik kaurischelpen verzamel, is onbeschrijfelijk.
En als de vakantie voorbij is, is het hebben van de kaurischelpen op mijn locs de beste manier om deze herinneringen te bewaren. Telkens als ik naar mezelf in de spiegel kijk, herbeleef ik de mooie momenten langs het strand.

Dus, als je net als ik dol bent op het leven in zee, laat niets je ervan weerhouden om te pronken met je kaurischelpen. En als je wilt, stop er dan niet mee om ze in je haar te dragen... laat je huis en kantoor deze liefde weerspiegelen!

Kaurischelpen waren ooit gekoesterde bezittingen
Tijdens de vroege beschaving in Afrika ruilden de Europeanen kaurischelpen voor goud, waardoor ze een kostbaar bezit werden. Sommigen gebruikten zelfs kaurischelpen als ruilmiddel, waardoor ze dezelfde waarde kregen als geld.
Dus, in plaats van te benadrukken dat je haarsieraden voodoo kunnen zijn, draag je je kroon van schoonheid met trots!

Kauri-schelpen in Locs-kapsel
Klik om de kaurischelpjuwelen voor haar te bekijken

Bevrijding, vrijheid en erfgoed
Net als andere mensenrechten heb je het recht om je bevrijd te voelen. Het recht om in vertrouwen te dragen wat voor u werkt.
Veel mensen zoeken excuses om anderen lastig te vallen, simpelweg omdat hun geest bedorven is. Erger nog, ze beginnen een gesprek wanneer je het het minst verwacht.

Nou, wat anderen ook denken, ga voor wat je gelukkig en tevreden maakt.

Vertegenwoordigen haarjuwelen nu Vodoo?
Als je net als ik van accessoires houdt, doe je dan... als je graag kaurischelpen in je lokken draagt, ga ervoor! Want uiteindelijk gaat het erom hoe je erover denkt.
Als haarsieraden van kaurischelpen iets anders betekenen voor een ander, is dat hun overtuiging. Eén feit valt op; je beoefent geen kwaad. Voor jou hebben kaurischelpen alles te maken met mode!

En als je Vodoo beoefent en je kaurischelpen een meer religieuze versiering maakt, houd dan je hoofd hoog. Mijn vriend zegt dat kaurischelpen vruchtbaarheid vertegenwoordigen en heeft 7 kinderen om ervoor te laten zien!

Draag jij kaurischelpen in je haarsieraden en heeft het een speciale betekenis voor jou? Laat het ons alstublieft weten in het opmerkingengedeelte.

3 reacties

Natasha
Natasha

I just wear them for decoration, I didn’t realize there was a history behind them.

Abby
Abby

People keep thinking I’m a traditionalist because of it. I’ve had different negative comments. I took them off today.

Cynthia Cuttino Edwards
Cynthia Cuttino Edwards

My first cowrie shell was placed in my locs when i met my father in Oakland, CA for the 1st time. It was magical.

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.