Dance ritual for the ceremony of the ring shout

Je hebt gelijk, de video die veel tractie krijgt

Scroll naar beneden voor de tweede video.

Deze video die ik in juli 2012 heb opgenomen in het Weeksville Heritage Centre krijgt tegenwoordig veel aandacht. Ik kreeg zelfs een verzoek om de rechten. Dat klinkt veelbelovend, dus ik dacht ik deel het even.

'You got the right to the tree of life' was een betoverende voorstelling waar het publiek van genoot op grond, gekocht door Afro-Amerikaanse investeerders in 1838. Het doel was om een gemeenschap van grondbezitters te creëren. Het lied, de dans, de rituelen leken het helemaal te brengen.

Over de voorstelling:
RUN MARY RUN: Jubilee Curator en choreografe Rashida Bumbray's nieuwste aflevering van haar danswerk, RUN MARY RUN: Jubilee, gaat in op de harmonische ideeën en tonale woordenschat van de McIntosh County Shouters.

Bumbray en de artiesten creëren een actief ritueel voor de ceremonie van de ring shout en nemen ons mee op een rit door de kosmologieën van de Low Country, Geechie Sea Islands, Tennessee Blues, P Funk en Hip Hop.

Deze iteratie van Run Mary Run is ontwikkeld in samenwerking met Dance Diaspora Collective en special guest masterdanseres, Adenike Sharpley, Professor, Oberlin College.

Deel alstublieft uw mening.

De Facebook-pagina van Miss Rashida Bumbray

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.