the Untold History of Black Follicles

Black History Month vieren met de onvertelde geschiedenis van zwarte follikels

1 opmerking

Met liefde voor onze geschiedenis en eindeloze verhalen om te vertellen, zijn we blij dat je Black History Month met ons viert!

Beginnend met Bad Hair Uprooted, the Untold History of Black Follicles, presenteer ik u graag mijn fotoboek.

Geïllustreerd met foto's van verbazingwekkende natuurlijke kapsels en lokken, is het een koffietafelboek dat onthult wat we allemaal zouden moeten weten over onze wortels. Neem een kijkje.

Slecht haar ontworteld

Zwarte vrouwen lijden onevenredig aan haaruitval omdat zwarte mensen de enige mensen op aarde zijn die niet het fundamentele mensenrecht hebben om hun door God gegeven lokken natuurlijk te dragen.

Wetten die gebaseerd zijn op stereotiepe ideeën verbieden ons tegenwoordig om stijlen zoals locomotiefjes, afro's en vlechten te dragen op de werkplek en zelfs op scholen. Al deze stereotiepe kapsels zijn volkomen natuurlijk voor Afrikaanse krullen, maar de algemene etiquette dwingt ons om stijlen te dragen die gebaseerd zijn op een genetisch verschillende textuur die ongelooflijke schade aanricht.

Hoe, wanneer en waarom ik begon met fotograferen

Mireille LIong Afro Shooting for Justice
Mireille Liong schiet voor gerechtigheid

Verbaasd over de adembenemend mooie kapsels die ik zag bij BAM, Dance Africa in New York, begon ik meteen foto's te maken.

Zoals de meeste zwarte meisjes groeide ik op in een samenleving waar steil haar de norm was. Afgezien van af en toe Rastaman met dreadlocks, werd ik niet echt blootgesteld aan natuurlijke kapsels.

Dus toen ik BAM betrad, waar natuurlijke kapsels gangbaar waren, werd ik overweldigd door de schoonheid en de veelzijdigheid van natuurlijk haar. Het was een onvergetelijke ervaring die ik moest delen.

Ik wist voor een feit dat als ik al deze stylingmogelijkheden had geweten, ik mijn natuurlijke haar misschien nog steeds had ontspannen, maar ik zou zeker niet obsessief dwangmatig mijn haar hebben gestijld tot het punt waarop het gewoon kapot en beschadigd was.

Door mijn vastgelegde ervaring te delen, hoopte ik meer zwarte meisjes en vrouwen te laten kennismaken met de ware schoonheid van natuurlijke kapsels.

Schieten voor gerechtigheid

Toen ik hoorde over de statistiek dat 73% van de zwarte vrouwen lijdt aan door relaxers veroorzaakte alopecia, dat wil zeggen haarverlies gerelateerd aan chemicaliën en nu weeft, verschoof mijn doel voor het fotograferen.

Mijn camera werd mijn wapen. Ik begon te schieten voor gerechtigheid, strevend naar gelijke haarrechten, één hoofdschot tegelijk.

Ik zou graag uw steun hebben. Als je het leuk vindt wat je ziet of leest, like, deel, laat een reactie achter en klik op de onderstaande knop om abonnee te worden.

Natuurlijk kun je ook klikken om Bad Hair Uprooted, the Untold History of Black Follicles te kopen. Het maakt een prachtig cadeau.

Fijne zwarte geschiedenismaand!

===================================

1 opmerking

Roxanne Chase
Roxanne Chase

Hello. It’s me again. I’m crying. Why ? Because this book is long overdue. As the Dr. Stated in the synopsis, many of us have damaged our hair over the years striving for an aesthetic that’s not ours. The result ? Is irreparable hair damage in most cases. I can’t wait to purchase this book. It’ll be like breathing again.

Thank you.

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.