Will Smith's apology to Chris Rock

De klap van Will Smith onthulde een generatief Black Hair Trauma en het is tijd om te beginnen met genezen

1 opmerking

Ik ben blij dat Will Smith zijn excuses heeft aangeboden voor wat hij heeft gedaan. Zijn verontschuldiging was terecht. Zijn gedrag was onaanvaardbaar en onvergeeflijk. Toch moet ik toegeven dat ik voor hem voelde.

Ik zag zijn ergste angsten werkelijkheid worden. Op dat ene moment, zoals Denzel het uitdrukte, kwam de duivel opdagen. Will Smith werd zijn vader, de gewelddadige man die hij vreesde, de gewelddadige man die hij zijn hele leven probeerde niet te zijn.

De woorden die hij kort na het incident sprak, bij het in ontvangst nemen van zijn prijs: 'Liefde zal je domme dingen laten doen' maakten het in mijn ogen alleen maar erger. Dit zijn de woorden van elke misbruiker. Het was een pijnlijk moment. Het was ongelukkig. Ik hoop echt dat hij geneest.


Isabella Broekhuizen haar hoofdhuid was verminkt nadat een relaxer misging .

Alopecia is geen grap

Het spreekt voor zich dat vrouwen alles wat Jada misschien heeft gevoeld op het moment dat Chris de grap vertelde, volledig konden begrijpen en er zich in konden vinden. Je haar verliezen is niet grappig. Op een gegeven moment kreeg ik ook te maken met haaruitval en kale plekken en dat was niet makkelijk. Het was helemaal niet gemakkelijk. Ik was bang. Ik huilde. Het is de reden dat ik natuurlijk ben gegaan en tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds dankbaar dat ik haar heb.

Het was een diepe emotionele ervaring, maar ik denk dat zelfs zonder persoonlijk enige vorm van haaruitval te ervaren, je kunt begrijpen dat het verliezen van je haar niet grappig is. De opmerkingen die Will als held aanmoedigden, onthulden echter een veel diepere pijn dan de pijn die verband hield met een aandoening als alopecia.


Pijn in zwart haar
De pijn komt voort uit het feit dat zwarte mensen de enige mensen op aarde zijn die niet het fundamentele mensenrecht hebben om hun door God gegeven lokken natuurlijk te dragen. Onze natuurlijke kapsels worden gestereotypeerd en bestempeld als onaanvaardbaar. Bijna elke zwarte persoon kan je verhalen vertellen over hoe ze als klein meisje of kleine jongen met hun haar werden geplaagd.

Het zesjarige meisje dat werd weggestuurd van school vanwege haar natuurlijke haar , de worstelaar die zijn dreadlocks moest knippen als hij het spel wilde voortzetten en de zwarte tiener die vanwege zijn kapsel niet mocht lopen bij het afstuderen . slechts een fractie van het misbruik dat zwarte mensen moeten doorstaan ​​als het om hun haar gaat.

Als jong meisje met een afro werd ik uitgelachen. Mijn haar werd zo vaak belachelijk gemaakt, ik raakte eraan gewend. Een vriend keek eens naar mijn voorhoofd en zei: als ik morgen wakker zou worden met haar zoals dat van jou, zou ik zelfmoord plegen. Eerlijk gezegd stoorde deze opmerking me niet eens. Zo jong als ik was, had ik geen last van die opmerking, want zelfs als het het haar was dat niemand wilde hebben, was het nog steeds mijn haar, mijn voorhoofd en ik was er best blij mee.

De ervaringen die mijn ogen opende kwamen later in mijn leven toen ik een pleitbezorger van natuurlijk haar werd en een natuurlijk haarforum runde op mijn allereerste haarwebsite kroeshaar.com .

Een van de meisjes die natural ging, schreef dat haar moeder zei dat haar natuurlijke haar zo lelijk was als het schaamhaar van een aap. Terwijl leden in de war waren over haar opmerking, begreep ik waar de moeder vandaan kwam. Het enige wat de moeder wilde doen, was haar dochter beschermen tegen de generatiepijn en schaamte van zwart haar dat haar werd doorgegeven. Was het de juiste manier? Natuurlijk niet. Het was een traumatische reactie op basis van pijn en angst die haar eigen kind pijn deed. Toch was dit niet eens het ergste.

Een ervaring die me diep pijn deed, was de e-mail van een blanke moeder. Ze had een zwart meisje uit Zuid-Afrika geadopteerd en vroeg me wat ze moest doen met de pot die met de baby was meegestuurd. De moeder wist niet echt wat er in de pot zat, maar het had een sterke chemische geur en de moeder kreeg de opdracht om de substantie om de twee of drie maanden op het haar van haar dochtertje te doen. Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, was het een relaxer om het natuurlijke haar van de baby chemisch recht te trekken.

Slecht haar ontworteld, de onvertelde geschiedenis van zwarte follikels
klik om Bad hair Uprooted, the Untold History of Black Follicles te kopen

We hebben genezing nodig
Ik kan je verzekeren dat deze verhalen maar een fractie zijn van de pijn waar onze gemeenschap mee te maken heeft als het om ons haar gaat. Maar hoezeer ik me ook kan inleven in de pijn die verband houdt met zwart haar en begrijp waar het vandaan komt, ik realiseer me ook dat de manier waarop we als zwarte vrouwen reageren niet altijd goed is. Het lijkt niet gezond. Ayanna Pressley, een politieke vertegenwoordiger die zich ook bezighoudt met alopecia, heeft haar tweet met een reden verwijderd ter ondersteuning van Will.

Wat zich live op het Oscar-podium afspeelde, was ronduit verkeerd. De reactie van vrouwen die Will Smith aanmoedigen, is geworteld in generaties zwart haartrauma.

GI Jane Joke van Jada was ok

Zie je, Chris Rock zei niets negatiefs. Hij zei niet dat Jada er niet geweldig uitzag. Hij noemde haar niet bij naam. Hij verwees naar een mooie krachtige figuur met kort haar.

GI Jane was een empowerende film voor vrouwen. Toen Demi haar haar kort knipte, dacht ik dat ze de mooiste vrouw in Hollywood was. Zelfs als RTT-fan was ik me niet bewust van Jada's alopecia-worsteling, dus wat ik zag was de gelijkenis van schoonheid en empowerment en ik dacht dat Jada een geweldige GI Jane zou zijn.

Ik begrijp dat dit niet de reactie kan zijn van een vrouw die met alopecia te maken heeft, maar dat de directe reacties van zoveel andere vrouwen het idee leken te blokkeren dat Chris iets anders bedoelde dan Jada, een zwarte vrouw, te vernederen, is veelzeggend.

Oordeel geworteld in trauma is vertroebeld met pijn, angst en vaak schaamte en het is tijd om te beginnen met genezen.

Genezing begint met het begrijpen van je pijn. Begrijpen waarom je reageert zoals je reageert. Dat moeten we onderzoeken en erover nadenken. Mijn boek Bad hair Uprooted, the Untold History of Black Follicles kan een handig hulpmiddel zijn bij het maken van de verbinding.

Generatie zwart haartrauma

We hebben nog een lange weg te gaan, maar er is hoop. Natuurlijk haar is nu meer geaccepteerd dan twee decennia geleden toen ik begon te bloggen over natuurlijk haar en de Crown Act, een wet die discriminatie op basis van haarstijl en haartextuur verbiedt, aangenomen in 13 staten.

Als hier iets goeds uit voortkwam, is het dat nu, niet alleen meer mensen zich bewust zijn van onze pijn. Wij ook en we kunnen ermee aan de slag.

Zoals ze in Suriname zeggen Wan ogri tja wan bun. Vertaald Iets lelijks bracht iets goeds met zich mee.

Mireille Liong is auteur van Bad hair Uprooted, the Untold History of Black Follicles en oprichter van WhatNaturalsLove.com

Klik voor My Loc Blog Slecht haar ontworteld, de onvertelde geschiedenis van zwarte follikels1 opmerking

Brandon Cynthia
Brandon Cynthia

I was reluctant to read this blog, but I’m glad that I did. Thank you for being thoughtful and balanced, and digging deeper into the issue of black women and our hair.

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.