Braidlocs Micro Locs Journey Mireille Liong

3 jaar van mijn Braidlocs-reis in foto's

11 reacties
In 2013 ben ik begonnen met mijn Micro Locs met Braids. Na natuurlijk te zijn gegaan, publiceren Natuurlijk gaan Hoe word je verliefd op luierhaar en het onderhouden van twee websites en webwinkels, was het tijd voor verandering.
Eerlijk gezegd dacht ik dat ik mijn haar nooit zou lokken. Niet dat ik niet van locs hield. Ik dacht dat het niets voor mij was omdat:
Mireille Liong met een grote Afro
Dit is de lengte waarmee ik begon. Ik nam nog een laatste foto van mijn voorhoofd, mijn favoriete natuurlijke kapsel aller tijden, omdat ik niet wist of ik ooit nog een afro zou dragen.
Starter Braidlocs, Microlocs of Micro Locs
Ik begon mijn locomotieven naar een Afrikaanse vlechter in Bed-Stuy Brooklyn. Het vlechten van mijn haar duurde 8 uur. Productaanbevelingen voor deze fase check Locs & Stuff
Braidlocs Micro Locs 3 maanden loc-reis
Mensen noemen dit de lelijke fase, maar ik denk niet dat er iets lelijks aan deze fase is. Wanneer het haar samen begint te matteren, lijkt het alsof de lokken krimpen, wat voor mij magisch was. We hebben het meest fascinerende haar ter wereld. Ik vond het geweldig!
Braidlocs Microloc reis van 6 maanden
De locs winnen aan lengte. Kroeshaar, gekrulde punten en overal lokken. Hoe kun je niet genieten van deze wilde etappe. Haar maakt me blij.
Microlocs Braidlocs beginnen te liggen in de loc-reis
Het lijkt alsof mijn haar begint af te wikkelen. Je kunt het vlechtpatroon nog steeds zien en de uiteinden zijn nog steeds gekruld. Ik hou van mijn locs van boven naar beneden. Ik had niet de behoefte om mijn gekrulde punten te knippen. Een zijden kussensloop is de investering waard. Mijn locs zijn minder pluizig en minder droog.
Vlechtstijl in Micro Locs Mireille Liong
14 maanden groeiende braidlocs. Dit is een uitvlecht. Na het wassen heb ik mijn locomotieven gevlochten, ze onder een wasdroger met een kap gedroogd en de volgende dag eruit gehaald. Veel gemakkelijker dan een vlecht uit met natuurlijk haar. Koop de Organic Shampoo Bomb het reinigt het haar, hydrateert en verzacht zonder residu achter te laten.
Braidlocs Micro Locs Journey Mireille Liong
Nu is mijn haar echt gelokaliseerd. De lokken werden dikker en mijn haar is voller. Volwassen! Als je problemen hebt, probeer dan de WNL Haargroei Thee. Het verzacht de nieuwe groei en verbetert de elasticiteit van de lokken. Je hebt minder breuk.
Braidlocs Micro Locs Journey Mireille Liong - Curled locs
Licht gekruld. Mijn haar begint te lokaliseren en groeit, het proces is echt supergemakkelijk. Producten die ik aanbeveel voor deze fase: The Organic Shampoo Bomb en de WNL Hair Growth Tea.
Braidlocs Micro Locs Journey Mireille Liong - Braidlocs in een gekrulde updo
16 maanden, mijn loctitian krulde mijn haar en ik creëerde deze opsteekkapsel. Gewoon creatief bezig zijn met mijn gekrulde locomotieven en accessoires. Klik om de krulspelden te krijgen.
LOC10
Bijna 2 jaar Braidlocs deed ik een fotoshoot met Keston Duke, de fotograaf die mijn eerste twist-out vastlegde die op de omslag van het boek Going Natural, How to Fall in Love with Nappy Hair staat.
Bantoeknopen in microlocs Braidlocs Mireille Liong Loc Journey
Bantus is een makkelijk te doen stijl, als je onderdelen niet perfect hoeven te zijn. Zodra je ze eruit haalt, heb je een mooi geweven soort loc-stijl.
Bantoeknopen in microlocs Braidlocs Mireille Liong Loc Journey
2 jaar vlechten. Eigenlijk 2 jaar en een maand. Mijn locs zijn echt dikker geworden. Bantus zijn heerlijk om lucht op mijn hoofdhuid te voelen.
Micro locs Braidlocs Mireille Liong Loc Journey
Mijn locs zijn nu volwassen. De enige manier is "omlaag", wat in dit geval omhoog betekent. Dit is het stadium waarin je de Loc Towel echt nodig hebt. Het absorbeert direct water uit je lokken en halveert je droogtijd.
Micro locs Braidlocs Mireille Liong Loc Journey
Mijn locs zijn nu op schouderlengte. Mijn haar voelt gelukkig aan. Het enige wat ik letterlijk doe is naar de loctitian gaan. Klik op de afbeelding voor productaanbevelingen voor deze fase.
  1. De Afro is en zal altijd mijn favoriete kapsel zijn en ik wist niet of ik er afstand van kon doen.
  2. Locs, ongeacht het type, traditionele locs, micro locs of Sisterlocks, hebben regelmatig onderhoud nodig. Niet alleen was ik niet gewend om regelmatig naar een salon te gaan, ik wist niet zeker of ik weer afhankelijk wilde zijn van stylisten, wat me bij het volgende punt brengt.
  3. Misschien nog getraumatiseerd door de relaxer-ervaring en een keer te vaak in de steek gelaten door een vlechter, ik weet dat je als back-up moet weten hoe je je eigen haar moet doen.

De laatste heb ik echter opgegeven. Ik kan mijn eigen haar niet in elkaar steken om mijn leven te redden en ik denk dat ik er vrede mee heb. De pandemie leerde me nog meer de waarde van een geweldige loctitian.

Zeven jaar later geniet ik nog steeds van het proces. Dit zijn foto's van de eerste twee jaar. Hopelijk kun je leren van mijn reis. Neem gerust een kijkje bij mijn foto's en zie welke producten ik aanbeveel voor elke fase.
Bekijk de Locs & Stuff-collectie voor de producten die ik gebruik en aanbeveel. Delen wordt gewaardeerd.

11 reacties

Mireille Liong
Mireille Liong

MICHELLE, $1400 is excessive for braids. The particular braider is not in there anymore but the shop still is. Awa Hair Braiding. 482 Tompkins Ave in Brooklyn. Phone: (646) 363-8138

Anonymous
Anonymous

Hello, I’m ready to have my braids installed and I’ve been given some crazy prices, like $1400. Would you be able to give me the information for the shop or Braider in Bed Stuy, that you used? Thank you

Mireille
Mireille

Thank you MICHELLE. To be honest I never counted my braids. My loctitian did do an estimate once after rolling my hair and it was around 200. Hope that helps.

Anonymous
Anonymous

I love your hair. I’ve decided to go with braid locs, also. Approximately how many braids did you start with?

Mireille Liong
Mireille Liong

Hey Rosalyn, they will become fuller. Look at how I started. It is part of the process. Good luck!

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.