Barrel roll locs on micro braidlocs

Micro Locs onderhoud om je uitgroei te versterken

1 opmerking
Barrel roll locs op micro braid locs
My Barrel roll styled Micro Locs/Braidlocs van Johanna uit de Hair Box

Hoewel ik mijn lokken begon met kleine vlechtjes, heeft een gecertificeerde Sisterlocks-consulent mijn vlechten altijd onderhouden. Dat is wat anders dan interlock onderhoud. In elkaar grijpen is meestal een vierpuntsrotatie, 12-6, 3-9, 6-12, 9-3 zoals je kunt zien in de video. Een Sisterlock-rotatie hoeft echter niet noodzakelijk een vierpuntsrotatie te zijn.

Een Sisterlocktitian is opgeleid om je lokken te starten en te onderhouden op basis van het krulpatroon van je haar. Dus, afhankelijk van het type krul op je hoofd, kun je een drie-, vier- of vijfpuntsrotatie hebben. De nieuwe groei op mijn micro-locs is altijd onderhouden met een driepuntsrotatie.

Dunner wordende locs

Het onderhoud van Sisterlocks heeft prima gewerkt in alle zeven jaar dat ik op slot zit. Mijn haar zag en voelde geweldig. Op een gegeven moment had ik zelfs het gevoel dat mijn locs iets te dik waren. Met nauwelijks enige manipulatie maar alleen "sisterlocking" van de nieuwe groei naar de rest van het haar, zwollen mijn lokken op. Ze werden dikker.

Zelfs nadat de emotionele stress van het overlijden van mijn zus zijn tol eiste van mijn haar en mijn lokken ernstig dunner werden, kwam mijn haar terug.

Je hoeft je echter geen zorgen te maken dat je locs heel lang te dik zijn. Hoe langer je locs worden, hoe dunner ze worden. Natuurlijk speelt veroudering ook een rol. Dit is wat ik vorig jaar heb geleerd.

Loc onderhoud

Hoewel ik nog steeds een volle bos haar heb, merkte ik langzaam maar zeker dat de ruimte tussen mijn lokken steeds groter werd. Aangezien ik in Suriname ben waar geen gecertificeerde Sisterlocktians zijn, heb ik een lokale loctitian mijn roots laten onderhouden zoals ze gewoonlijk locs onderhouden, wat in het Nederlands "instoppen" wordt genoemd.

Johanna Meester Loctitian en eigenaresse van de Hair Box Keizerstraat, Paramaribo, Suriname.

Het verschil

Voor zover ik weet wordt deze methode niet veel gebruikt in de VS, vooral niet op microlocs omdat het veel meer tijd kost. Hoewel het lijkt alsof het in elkaar grijpend is, is het dat niet. Waar in elkaar grijpen de nieuwe groei op de rest van de loc haakt, rijgt deze methode de nieuwe groei met een naald en trekt deze vervolgens door een loc. Een haaknaald kan ook gebruikt worden voor dikkere locs.

Het nieuwe aangroeisel door een loc halen is niet eenvoudig en kost veel tijd, maar het heeft één voordeel: het maakt de locbasis sterker.

Dit is de 2e keer dat mijn locs op deze manier worden onderhouden en mijn roots voelen zeker sterker aan. Het is een methode die ik absoluut zou aanbevelen en die ik in de toekomst hoop te blijven doen.

De vraag is hoe je dit type locomotiefonderhoud noemt? Het is niet in elkaar grijpend, het is zeker niet palmrollend of draaiend. Het lijkt op de gehaakte vlechttechniek die ik in video's zie.

Klik om loc-producten te kopen

Ondertussen heb ik ook een nieuwe stijl gekregen! Barrel gerolde Micro locs.

Barrel gerold Micro Locs Sisterlocks Style

Hier is een link naar de producten die ik gebruik: De beste locproducten

Barrel roll-stijl micro locs

1 opmerking

HL Stephens
HL Stephens

Hi Mireille Liong,
Thank you for this very encouraging article. I have had to use a technique similar to this for my locs all last year. I started my locs a little bit after you. I am going into my 6th year, they were starting to get so long. And due to the fact that my hair is fine and curly, many times hairdressers just do not want to do my hair. So after much research and still not having a full understanding of the whole loc journey, but I was determined. I was going to have Locs. But where I live I could not find anyone to do my locs, or even just help me get started. People told me you will never get your hair to loc. That made me even more determined, now it did take 2 years before they even started looking like locs. Well, right at 5 yrs I started noticing I was getting pink inflamed bald spots. I had developed an allergy to my shampoo, ok Stopped using it. Not a big surprise this has happened many times in my life since I was 6 yrs. So during this time of helping my scalp to calm down, I was told not to put any stress on my hair or scalp using interlocking which was my method of maintenance. I asked questions on what to do, no one had any answers for me, and I could tell that the roots were getting weak. That’s when I went back to my roots, my mother used to always use a thread and a needle when she braided my hair. Because it would not stay braided on its own. So when I read your write-up about using a thread to sew the base to strengthen to roots, I was so happy to know it is a real thing. Please thank him, and I want to thank you for sharing. Many blessings Namaste 🙏 Heddalynn

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    1 out of ...