Braidlocs; My Loc Journey in Pictured from natural hair to mature Micro locs

Vlechten; My Loc Journey in Afgebeeld van natuurlijk haar tot volwassen Micro-locs

1 opmerking

Mijn Braidlocs-reis begon in mei 2013. Klaar voor een andere fase in mijn leven, klaar voor een ander kapsel. Als ik nu terugkijk, waren de Braidlocs het gemakkelijkste deel van de reis. Het was niet alleen supergemakkelijk, het was en is nog steeds erg leuk!

Tafel hier

Braidlocs curled Braidlocs rollers cel 3
Braidlocs crinkled november nnnnnn,nmn Braidlocs07 at the beach curacao september 2017 cel 5 cel 6

Het lelijke podium
Waar de meeste mensen de zogenaamde "lelijke" fase willen overslaan, heb ik juist genoten van deze fase. O, ja, mijn hoofd zag er zeker scalpel uit, maar zelfs dat had zijn voordelen. Mijn hoofdhuid genoot van elk briesje buiten. Dat lekkere frisse gevoel was zeker geen slecht begin.

Toen mijn braidlocs begonnen te ontluiken, was ik onder de indruk. Natuurlijk haar is fascinerend als je het gewoon laat doen wat het doet en ernaar kijkt. Mijn vlechten slonken, maar mijn haar zag er voller uit terwijl de punten begonnen op te krullen. Wat voor soort haar doet dat? Ons haar, zeg ik je. Ons haar doet het. Het is wonderbaarlijk. Ik had deze etappe voor geen geld van de wereld willen missen. Ik zag letterlijk mijn haar groeien.

Locomotieven starten met extensies
Niet dat ik tegen het starten van locs met extensies ben. Het is duidelijk dat Rock-locs met extensions het bewijs zijn dat ik zelf faux-locs heb gedragen en dat ik ze geweldig vond. Als tijdelijke stijl waren ze geweldig. Ik heb kunnen genieten van hoe het voelde om locs te dragen en kreeg een voorproefje van de fenomenale stijlen die alleen locs kunnen bieden.

Echter, vlechten, extensions en ja, ik droeg soms zelfs weaves, maar deze stijlen waren altijd tijdelijk voor mij. Heerlijk om eens iets nieuws uit te proberen of om er even tussenuit te gaan, maar er is niets, gewoon niets beters dan je eigen echte haar. Het gevoel, de textuur, de krimp, de luier, alles!

De reden waarom ik Natural ging
De enige reden waarom ik natuurlijk ben gegaan, is omdat ik mijn eigen haar terug wilde. Mijn haar viel uit en ik was niet blij. De extensions waren gewoon een manier om mijn haarbreuk te camoufleren en ik wilde zeker niet afhankelijk zijn van weefsels, vlechten en nephaar. Maar als mijn haar bleef breken, zou ik die keuze niet hebben.

Dus achteraf gezien was mijn haarbreuk in wezen een verhulde zegen. Het kon me niet schelen of mensen mijn haar, stijlen of textuur leuk vonden, ik wilde boven alles gezond haar! Wie geeft daar allemaal om als je haar eruit komt, toch?

Dus toen ik begon met zoeken, dacht ik er niet eens aan om ze met extensies te beginnen. Hoewel ik begrijp dat het voor sommige mensen de perfecte oplossing is en ik er zeker niet tegenaan loop, lijkt het mij lastig om met verlengingen aan het begin van een locreis om te gaan. Het hele ding over lokaliseren is zorgeloos zijn, nietwaar?

Zorgeloos maar niet zorgeloos
Nou, ik kan je vertellen, niet helemaal. Ja, het feit dat ik mijn haar niet meer hoef te kammen is bevrijdend. Het is de vrijheid waardoor ik me elke dag gezegend voel. Toch zijn braidlocs niet helemaal zorgeloos.

Je moet nog steeds wassen, vastdraaien of opnieuw draaien en je moet zeker je locs scheiden.

Het scheiden van locs betekent ze uit elkaar trekken voordat ze samen groeien. Als je ooit vlechten hebt gedragen, weet je dan hoe ons haar kan matteren en samen kan groeien? Nou, dat is wat je moet voorkomen als je locs of dreadlocks kweekt, hoe je ze ook wilt noemen, want zo houd je braidlocs er verzorgd uit.

Locs besparen je tijd
Wat de meeste tijd kost bij het kweken van locs, is het opnieuw aandraaien of opnieuw draaien. Dit is in feite het toevoegen van de nieuwe groei aan de rest van de loc.

Het kost mijn loctitian ongeveer twee en een half tot drie uur om mijn braidlocs elke twee tot drie maanden opnieuw vast te spannen. Ik hoop dat je tijdsverschil merkt bij het onderhouden van natuurlijk haar en lokken.

Gewoon haar wassen toen ik natuurlijk was met halflang haar, zou minstens drie uur duren.

Het wassen kost nu een stuk minder tijd omdat ik niet meer hoef te ontwarren. Ook omdat mijn haar over mijn schouders is gekomen, heb ik een eenvoudigere, meer tijdbesparende manier gevonden om mijn haar te wassen. Zal de video de volgende keer plaatsen.

Wat mijn Braidlocs-reis me heeft geleerd
Naast het een paar keer niet goed genoeg scheiden van mijn haar en het dunner worden van mijn lokken die ik ervoer als gevolg van emotionele stress (zie mijn haarverliesverhaal en hoe ik mijn randen heb gered ), is deze haarlokervaring die ik je vertel, een koud kunstje.

O, er is nog iets dat ik heb geleerd. Misschien weet je het al. Weet je hoe ze zeggen dat je je haar niet moet laten ontspannen tijdens je menstruatie? Nou, je moet je haar niet laten doen tijdens je menstruatie, periode!

Ik merkte dat wanneer ik mijn haar weer strak ga trekken als ik ongesteld ben, mijn hoofd zo gevoelig is dat ik moet huilen. Mijn arme loctitian zei ooit, kijk naar je gezicht, Mireille, mensen zouden zweren dat ik je hier martelde. Ik zeg je, mijn gezicht ging alle kanten op, het was zo pijnlijk. Nu val ik in slaap terwijl zij mijn vlechten doet.

Jaar 4 van Braidlocs in foto's en producten
De producten die ik gebruik zijn nog steeds hetzelfde. Je kunt zien hoe ik de Going Natural Herbal Shampoo tegenwoordig gebruik. De enige toevoeging is dat ik nu de Tineke's Healthy Hair Growth Spray meer gebruik dan de Scalp Conditioning Spray . Ik hou gewoon een beetje meer van de spray van mijn zus, maar beide zijn geweldig om je hoofdhuid gezond en jeukvrij te houden terwijl je lokken, vlechten of een ander natuurlijk kapsel draagt ​​dat je hoofdhuid blootlegt.

Braidlocs curled
Zelf kapsel. Producten Going Natural Herbal Shampoo en de Scalp Conditioning Spray Foto door Allamar Young

Ik heb niet veel styling kunnen doen, maar ik heb wel krullen, veel accessoires en wat inpakken gedaan.

Voor mijn verjaardag heb ik de Wrap a Locs tool van Sister Nandy uitgeprobeerd en oh wat waren de krullen heerlijk! Het hielp dat Sabine mij stylede omdat ik nog niet zo handig ben als het om styling gaat. In een aparte blogpost ga ik dieper in op die stijl.

Braidlocs rollers
De rollers die ik gebruikte om mijn haar te krullen met de Scalp Conditioning Spray

De andere geweldige stijl was natuurlijk het Wakanda-kapsel om Black Panther te gaan zien. Tee Albertini van Ancestral Strands heeft echt geweldig werk geleverd.

Ik raad aan om minstens twee keer per jaar een geweldig kapsel te halen bij een natuurlijke kapsalon of een professionele stylist. Kies je speciale gelegenheid, verjaardag, schoolbal, jubileum, moederdag, Black Panther Day, Kerstmis, Kwanzaa of doe het gewoon uit liefde voor je natuurlijke haar. Ik denk dat ik mijn punt heb gemaakt.

Kijk uit naar de Going Natural Hair Show dit jaar. U kunt niet alleen inspiratie opdoen, u kunt ook de haarstylist kiezen die u uw natuurlijke kapsel voor uw volgende evenement wilt laten doen.

Braidlocs crinkled november
Gerimpeld Braidlocs-kapsel door mijzelf. Producten Going Natural Herbal Shampoo en Tineke's Healthy Hair Growth Spray . Foto is genomen in Suriname waar ik de Miss Natural Hair Suriname -verkiezing deed.

Hier zijn de Braidlocs-haarstijlen die ik in jaar 4 heb gedragen. Ik hoop dat je ervan geniet. Deel alsjeblieft als je dat doet.

Als je meer wilt weten over braidlocs, meld je dan aan voor mijn Braidlocs-les waar ik je alles zal leren wat je moet weten als je overweegt je haar te lokaliseren.

Braidlocs07 at the beach curacao september 2017
Braidlocs op het strand op Curacao waar ik was voor de Kuralcious Hair Expo . Zeewater is echt geweldig voor locs. Het reinigt ze goed en laat je haar zacht aanvoelen. Je moet er echter voor zorgen dat je je locs heel, heel goed uitspoelt.

braidlocs styled with wrapalocs front Eindelijk mocht ik de beroemde Wrap A Loc-tool van de prachtige Sister Nandy proberen. Het is niet alleen voor locs. Als je deze wilt uitproberen, zijn ze beschikbaar op WhatNaturalsLove.com .

braidlocs styled with wrapalocs back
Locs styled for the Bride Mijn fotoshoot om bruidsaccessoires voor natuurlijk haar en lokken te promoten
Bridal Style for Braidlocs with Wedding accessory
Braidlocs Wakanda style
Mijn BlackPanther #Wakanda-kapsel gemaakt door de geweldige Tami van Ancestral Strands die ook de Going Natural -haarshows doet. Braidlocs16 los 4 jaar Dit is nu mijn haar. Ongestyled, net gewassen met de Going Natural Herbal Shampoo en bespoten met de Tineke's Healthy Hair Growth Spray . De oorbellen, mijn favoriet, zijn ook verkrijgbaar bij WhatNaturalsLove.com

1 opmerking

Yvonne-Louise Staub
Yvonne-Louise Staub

Beautiful hair 😊

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    1 out of ...