Changing Woman a short film about natural hair and the big chop

The Big Chop, hoe men kan omgaan met generatief haartrauma, ritueel en spiritueel

Veranderende vrouwen is een intieme korte film van een jonge vrouw die haar "goede" haar knipt terwijl ze te maken heeft met een generatief haartrauma. De documentaire is de persoonlijke reis van Rachel Tokromo, een Nederlandse filmmaker met Curaçaose roots.

Ik had het geluk om deze documentaire op het grote scherm te zien bij DBUF, waar ik werd uitgenodigd om een ​​paneldiscussie over natuurlijk haar te leiden. Onlangs deelde Rachel het op sociale media en ik denk dat jullie allemaal moeten kijken. Laat me weten wat je denkt.


Het bericht van Rachel Tokromo
Vandaag wil ik een zeer intieme en persoonlijke viering van Zelf met jullie delen. Woensdag 7 maart 2018 ging ik door mijn eigen gemaakte Rite of Passage, die ik op film heb vastgelegd

Het idee om deze film te maken werd aangewakkerd door een hoognodig gesprek met mijn moeder; 'Je kleine meid wordt een vrouw, ze is geen klein meisje meer...' Het was een gesprek waarvan ik van tevoren wist dat het tekort zou schieten om ons tot overeenstemming te brengen.

Ik vroeg: 'Hoe kan ik dit gesprek met mijn moeder voeren zonder de liefde, het begrip en het mededogen dat we voor elkaar hebben te schenden en het gesprek naar een ruimte te navigeren waar we elkaar echt horen en zien?'

En hoe de Wet van het Universum werkt werd het antwoord gegeven…. Het maken van deze film werd gebruikt als hulpmiddel om dat gesprek met mijn moeder te voeren.
The Rite of Passage illustreert de fysieke en spirituele reis van zelfverwezenlijking door een rituele lens. Het vertelt het universele verhaal van vrouwelijkheid.
Worden ….
Vrouw…
Wat betekent dit hele concept van Vrouw eigenlijk voor mij? (aan jou?!)
Het maken van deze film gaf me ook de kans om het potentieel te onderzoeken om op mijn eigen voorwaarden te beweren wat het betekent om 'vrouw' te zijn.

Mireille bij DBUFF The big chop veranderende vrouwen

In deze film legde ik mijn verhaal vast, het verhaal van regisseur Angela Tellier, het verhaal van de vrouwen met wie ik sprak, en het inzicht van een moeder die haar dochter onbewust beschadigde met haar eigen verwachtingen en behoeften.

De film maakt gebruik van vele persoonlijke lagen. Maar voor nu wil ik het voor u open laten om gebruik te maken van Your Own Journey. Ik zou graag je verhalen en gedachten lezen en horen in de reacties, in mijn dm of via een telefoontje, persoonlijk, een brief  op een manier die voor jou prettig voelt om te delen mijn liefste!

SLECHT haar heeft de onvertelde geschiedenis van zwarte follikels ontworteld

Natuurlijk gaan, verliefd worden op luierhaar

Bezoek onze winkel voor de beste Loc-producten

Loc bommen Wastafel om Dreadlocks, Sisterlocks, Locs, Microlocs te wassen Loc-handschoen voor Locs, Dreadlocks, Sisterlocks, Micro Locs, Braidlocs om kroezen te verminderen, de hoofdhuid schoon te maken en droge lokken

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.