Uitkammen van krullend haar

Ik kan mijn haar niet uitkammen

Hoi Mireille, Allereerst wil ik zeggen dat je fantastisch werk doet. Jaren geleden heb ik zelfs een klein boekje van jou gekocht over de verzorging van kroes haar waar ik veel van heb gehad. Ik mail je ivm een ​​probleem. Ben van Marokkaanse afkomst en heb kroes/krullend lang haar.

Uitkammen van krullend haar Ben van Marokkaanse afkomst en heb kroes/krullend lang haar. Mijn haar (groot deel) zit sinds lange tijd zo erg in de knoop dat ik het niet uitgekamd krijg en het wordt steeds erger. Vind het heel erg gênant en weet niet wat ik moet doen.

Weet jij iets van iemand die mij kan helpen?

Groetjes,
Fatima uit Amsterdam

----------------------------------------------

Hallo Fatima,

Bedankt voor het mooie compliment en uiteraard jouw vraag.

Haar dat zo hopeloos in de klit raakt, is meestal beschadigd. Heb je dode puntjes? Dat kun je voelen. De gelijkwaardige gevoelens dan niet beweeglijk maar oneven en soms wat grof aan. De gelijkwaardigheid is het oudste deel van het haar. Die krijgen het meest te verduren daaruit dat deze beschadigd kunnen zijn. Het gebruik van een krultang of fohn versnelt dit proces, maar ook gewoon extreme koude buitenlucht of extreme hitte van de zon.

Het enige wat je kunt doen om te voorkomen dat je haar zo verschrikkelijk in de klit treft, is je haar knippen. Je hoeft het niet kort te knippen maar gewoon het beschadigde puntje eraf knippen. Het haar zal dan ineens weer gemakkelijker handelbaar zijn en zeker niet meer zo in de knoop raken.

Bij beschadigd haar zijn de schubben die normalitair als mooie dakpannen zijn samengesteld, namelijk open zoals je kunt zien op de foto. Een andere haarlaag klit heel gemakkelijk met haardraden omdat ze statisch geladen zijn.

Wat tijdelijke verlichting kan geven is de Detox Conditioner omdat die niet alleen de bescahdigde haarlaag tijdelijk zal herstellen, de conditioner zit ook vol met mineralen die het haar zal voeden en soepel maken zodat het haar weer kambaar wordt. Daarnaast zal de No More Knots ook het uitkammen van je haar omvatten.

Persoonlijk ken ik geen kappers die kroes en krullend haar kunnen knippen in Nederland, maar ik heb ontdekt dat Marokkaanse kappers heel goed zijn met krullend haar. Ik zou dus rondvragen. Succes en houd me vooral op de hoogte.

De Kroeshaar webshop
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    1 out of ...