De Kanidaten

De Kanidaten

Neem snel een verleden ...

Graag wil ik mij bij deze opgeven voor de verkiezing Miss Kroeshaar 2009!

Dit zijn mijn gegevens:
Naam: Marleen "Marley" Ceder
Beroep: Pedagogisch werker
Leeftijd: 21 jaar
Woonplaats: Almere
Waarom ik denk dat Miss Kroeshaar te zijn: Ik accepteer mijn natuurlijke bos afro en geef mijn minikrulletjes een optimale verzorging zodat ik straal op een natuurlijke manier. Dat is het beste en ik vind dat iedereen dat zou moeten doen. Natuurlijk zijn is je fysieke uiterlijk accepteren zoals het is. Door dat te doen, ben je zo mooi als je maar kunt zijn! :)
Hallo, mijn naam is Sheryl Mac Donald, ben 28 jaar en woonachtig in Rotterdam.

Naast mijn beroep als rijksambtenaar mag ik ook moeder van twee geweldige kinderen zijn.

Ik doe mee aan Miss kroeshaar omdat ik sinds twee jaar natuurlijk ben en nooit meer anders zou willen, ik ben Enorm trots op mn kroeshaar het geeft mij een enorme boost in vertrouwen, ik draag mn haar zoals het mij 28 geleden jaar gegeven is, JA ik heb kroeshaar en Ja iedereen mag het zien. Daarnaast zullen mijn kinderen ook meegeven dat kroeshaar echt heel mooi is, en dat ze zich niet anders voor hoeven te doen. Ik vind het geweldig dat ik steeds meer ontdek hoe en wat je allemaal nog meer kunt doen, het geprobeerd van (natuurlijke producten op mn haarverf na dan. Ik hoop dat Miss Kroeshaar te worden omdat ik nog lang niet uitgesproken wil zijn over ( mijn bos) kroeshaar.

Sofia
------

Ik ben 30 jaar moeder van 2 kinderen, woonachtig in Rotterdam en werk in een bedrijf waar schakelaars worden gemaakt.

Ik doe vrijwillig werk als groepsleider van ongeveer 20 kinderen. Volg daarnaast een ondernemerscursus, om in de nabije toekomst een speelgoedwinkel te starten met producten 
voor alle kinderen. De winkel moet een afspiegeling zijn van de Rotterdamse democratische samenleving.

In 2004 heb ik gekozen om mijn haar zijn vrijheid te geven en ben blij dat ik de beslissing heb genomen. Ik kan alleen maar zegen dat ik van mezelf hou. En ben zo trots om te zien dat mijn kinderen blij zijn met hun haar, ze zijn blij met hun huidskleur en lichaam, dus ze zijn tevreden over hun uiterlijk. Tot nu toe kan ik zeggen dat ik het goed doe.

-------------------------------------------------- -----------------------

Naam: Angelique Houtveen
Beroep: student en DJ
Leeftijd: 23
Woonplaats: Vianen ut

Waarom denk ik juffrouw Kroeshaar te zijn:

Omdat ik denk dat ik mensen kan inspireren om ook natuurlijk te gaan. Ik kan laten zien hoe divers kroeshaar is en dat het meer dan alleen droog en moeilijk haar is. Ik heb zelf vroeger ontspannen haar gehad. Twee jaar geleden heb ik besloten om mijn eigen natuurlijke haar terug te laten groeien. Als ik Miss Kroeshaar ben, wil ik mensen inspireren om hun eigen haar te laten zien en te laten zien dat je daarmee ook geaccepteerd wordt in de maatschappij.

-------------------------------------------------- -----------------------

Naam: Esmeralda Castillion
Plaats: Utrecht
Leeftijd: 31 jaar
Beroep: Sociaal, Pedagogische Hulpverlener. Ik werk met jongeren tussen de 6 en 16 jaar in amsterdam

Ik heb me voor miss kroeshaar omdat ik zal laten zien dat ook kroeshaar prachtig en waarvol haar is. Als je de tijd en aandacht aanbesteed maakt het wie je waarschijnlijk ben.
En duidelijk vind ik het leuke en spannende om altijd leuke en leerzame uitdagingen te gaan.

-------------------------------------------------- -----------------------

Nathifa Elshot

 

-------------------------------------------------- -----------------------

Suze Phaff, Studente, 17, Vlaardingen

Ik ben Miss Kroeshaar omdat ik dol ben op mijn haar. Vroeger had ik echt een hekel aan mijn haar waarom kon het niet gewoon blij en lang zijn? Ik heb het opgehelderd en verbeterd en van alles gedaan om het te verpesten. Na een aantal jaar heb ik de rechte eruit laten groeien maar wist ik nog steeds niet hoe ik ermee moest gaan toen ik een beetje ging zoeken op internet kwam ik allemaal haarwebsites tegenwaar vrouwen met kroeshaar lang mooi haar hadden. Hierdoor kreeg ik hoepel.

Ik heb al een paar kleine dingetjes die ik las op internet en ik haar was al meteen een stuk verbeterd. Nu is het binnen een paar maanden al van schouderlengte naar bh-bandlengte gegroeid.
Zelf help ik nu ook andere meisjes soms met hun haren en geef ik tips. Ik ben nu zo blij met mijn lange krullende haar, het is een unieke look.

-------------------------------------------------- -----------------------

Jossintha Cleopatra Wielzen, 33 jaar, werkzaam bij Salto Omroep Amsterdam als productieleider/secretariaatsmedewerker.

Ik ben Miss Kroeshaar omdat, ik al jaren mij haar draag zoals het komt ben er ongelooflijke trots op ondanks tegenstand van mijn familie een aantal jaar terug heb ik doorgezet en iedereen met negatieve en domme opmerking met opgeheven Afro hoofd afgebroken .

Mijn haar is mijn haar!!! En ik houd van mijn haar elke dag meer . Mijn grote voorbeelden zijn dan ook de dames uit de jaren 70 Pam Grier, Cleopatra Jones en alle dames die natuurlijk haar dragen. Ook heb ik in mijn vriendenkring vriendinnen en vrienden uitgelegd waarom het belangrijk is dat je haar met roest te laten! Zelfs mijn zuster(miss weave /straight) is om en draagt ​​haar haar mooi en natuurlijk en zelfs mijn moeder en broertje. Ja het is een missie om je haar zo te dragen hhaha. In de branche waar ik vroeger werkte (4*hotels) heb ik meerdere keren mijn haar moeten beschermen en het altijd zo gedragen als ik wilde stijlvol,tot wild zolang dat men het moest accepteren,het groeide onderdompeling zo mooi uit mijn hoofd!!! Ik hoef geen statement te maken voor mij haar het is daar......

----------------------------------------------

Via de nieuwsbrief nam ik kennis van de Miss Kroeshaar verkiezing en ik zou hier graag meedoen als dat nog kan! Mijn dreads hebben mijn leven zo veel plezier gegeven en ik zou andere vrouwen met mijn verschijning inspireren zoals andere vrouwen die voor mij hebben gedaan, waar ik heel dankbaar voor ben. Zij hebben zich maar mooi zichtbaar gemaakt!

Naam: Michelle Hinds
Leeftijd: 23
Beroep: medewerker klantenservice

-----------------------------------------

Consuela Verveer, Student Poortugaal

Ik denk dat ik Miss Kroeshaar ben of kan worden omdat ik eigenlijk nooit gestoord ben aan wat anderen, vreemde mensen die mij niet kennen, vind van mij haardracht.

Ook al is de verleiding wel groot geweest, heb ik toch besloten om mijn haar te dragen hoe het is.

De rede dat ik mee doe is om anderen ook ervan bewust te maken dat je niet hoeft te schamen voor je haar als het kroes is, dat het niet onder doet aan de andere haartypes en dat er zoveel mogelijk mogelijkheden zijn om kroeshaar te dragen, dus ook chique maar dat velen van ons dat niet weten of bewust willen. Ik heb bij lange na, niet alle kapsels gehad dus ik ben ook aan het proberen. Ik durf misschien niet alstijd maar een nachtje slapen en ik zie mezelf met het kapsel. En ook al is kroeshaar dragen zoals het is, niet voor iedereen even leuk, mooi of acceptabel, Ik moet het als eerst accepteren wil ik dat anderen ook accepteren hoe het is. En niet blijven proberen het te veranderen en anders (blij van kambaar) te zien dan het in werkelijkheid is. Ik heb nog geen kinderen, maar ben wel van plan zo vast te houden aan zijn als m'n mams. Ik vind vooral dat een kroeshaar haardracht niet bepaald moet of mag zijn voor de rest van mijn karaktereigenschappen wat vaker gebeurt. Dus weg met die (bekrompen) gedachte, want kroeshaar is kambaar en te dragen met trots.

-------------------------------------------------- ----------

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.