Foto-indrukken van Suriname, het meest beboste land ter wereld

Foto-indrukken van Suriname, het meest beboste land ter wereld

Met 96,4% bos is Suriname, mijn thuisland, het groenste land ter wereld. Het is het land van mijn ouders en mijn grootouders. Het land waar ik opgroeide en naar school ging. Het land dat ik verliet om een ​​opleiding te volgen.

Het overlijden van mijn vader bracht mij terug te midden van een pandemie. Diep bedroefd en bang om ontworteld te zijn, werd mijn tijd daar meer een herontdekkingsreis van mijn roots, het land en de mensen.

Bij deze een fotoreportage.

Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, is een historische bezienswaardigheid. Met houten gebouwen van het presidentieel paleis tot en met kerken en zelfs een synagoge die allemaal dateren uit de koloniale tijd.

Pompelmoes - Een smoothie van Acai en pompelmoes

Suriname is het land van de resultaten. Als ik 's ochtends niet begin met een smoothie van kokoswater, dan is het wel een van een andere fruitsoort. Een heerlijke, kleurrijke, manier om de dag te beginnen.


Ik probeer waarschijnlijk 10 km per dag te lopen om fit te blijven, dat doet meook van de omgeving om te genieten. Hier een aantal foto's van wat ik zie.

Naast noni, kokosnoot en palmbomen zie je ook groenten als sopropo, groeien als onkruid aan de straatkant.

Surinaamse kunst is enig in haar soort. Allemaal handgemaakte kunststukken waarvan, geen twee hetzelfde zijn.

Dit is een kraam van inheemse mensen bij Waka Pasi , in het centrum van Paramaribo. Van handgemaakte manden en traditionele fluiten tot en met sieraden gemaakt van zaden en hout. Mooi, prachtig.

De handgevlochten matapi en de lampen herken ik van vroeger. We hadden ze thuis.


Bryan is een van de weinige inheemse mensen uit zijn dorp die nog steeds de manden en andere dingen maakt. Hij woont in een dorp genaamd Columbia, ongeveer twee uur rijden van de stad, samen met andere Caraïben families.


De kathedraal-basiliek van ''Sint-Pieter en Paulus'' in het centrum van Paramaribo is het op één na grootste houten bouwwerk op het westelijk halfrond.

Je zult ook moskeeën en tempels in de stad zien. Een groot deel van de bevolking is hindoe, maar ook moslim.


Domburg een vroegere suikerplantage ligt langs de Suriname rivier. De huizen daar bieden een geweldig ruim uitzicht.


Van glutenvrije yucca ook wel cassavebrood genoemd tot en met verse vis, wat eten betreft hoef je zeker niet te vervelen in Suriname.

Klik en Shop Suriname

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.