Embracing frizzy locs and curly ends in the first months of my Braidlocs Journey

Kroeshaar en krullende punten omarmen in de eerste maanden van mijn Braidlocs Journey

2 reacties

MIreile Liong braidlocs ontluikende fase

Het starten van locs is een hele reis. Zelfs als je je onderzoek hebt gedaan en een beetje weet wat je kunt verwachten, maakt het doorlopen van de ervaring een groot verschil.

Het magische podium

Voor de meeste mensen is de beginfase de meest uitdagende fase. Hoe opgewonden ze ook zijn over het krijgen van locomotieven, niet veel mensen voelen zich op hun gemak bij korte kroeshaartjes die zich niet "gedraagd". Vooral vrouwen. Bijna elke dag zie ik de klachten in locgroepen.

Maar wat mensen vaak de lelijke fase noemen, ervaarde ik als de magische fase.

Mireille Liong met een grote AfroStarter locs met vlechten
Het begin van mijn Braidlocs. Ik ging van een volledige fro naar scalpy vlechten.

Kroes is onvermijdelijk

Ik koos ervoor om met vlechten te beginnen omdat ik wist hoe pluizig mijn haar van nature was. Ik zou een natuurlijk kapsel nooit erg lang kunnen houden. Slechts een dag na het draaien zag mijn haar er al pluizig uit.

Vlechten hielden het kroezen veel langer weg en dit geldt eigenlijk voor alle haartypes. Vlechten, Sisterlocks en elke vorm van in elkaar grijpende haren worden minder pluizig dan twists of spiralen omdat ze het haar meer bij elkaar houden. Toch zullen ze het kroeshaar niet helemaal weghouden als je locs start. Zodra je haar zijn ding begint te doen, is kroezen onvermijdelijk.

Ontluikende fase

In de eerste paar maanden denk je misschien dat je haar niet groeit, omdat je lokken dan niet langer worden. Je zou zelfs kunnen denken dat je haar krimpt. De gedachte is niet eens zo gek, want in dit ontluikende stadium zijn de strengen aan het matteren en groeien ze samen. Dus je haar wordt eerst voller voordat het langer wordt, wat voor mij magisch was.

Dit is misschien wel de belangrijkste fase, omdat deze fase de basis vormt voor je toekomstige locomotieven.

Mireille Liong Braidlocs
Ik omhelsde mijn gekrulde punten en kroeshaar, ongetemde ontluikende lokken

Gekrulde punten lijken sommige mensen ook te storen. Ze kunnen je lokken extra pluizig laten lijken, maar ik had er helemaal geen probleem mee.

Dit is waar de vrijheid van haar voor mij begon. De meest zorgeloze stijl ooit. Het was opstaan en gaan. Ik had niet verwacht dat mijn haar zich op een bepaalde manier zou gedragen. Ik had verwacht dat het gratis zou zijn! Ik heb echt genoten van deze fase.

Fiber Queen zijdezachte kussensloop voor vlechten, lokken, natuurlijk haar en weefsels

Koop een zijden kussensloop

Slapen op een zijden kussensloop vermindert kroezen, maar zelfs als kroezen geen probleem voor je is, zorg er dan voor dat je er tenminste een krijgt.

Destijds dacht ik er niet over na, maar nu zou ik iedereen die met locs begint aanraden te investeren in minstens één zijden kussensloop. Niet alleen om kroezen te verminderen, maar nog meer om te voorkomen dat pluisjes in je lokken komen. 100% zijden kussensloop zorgt er ook voor dat je haar 's nachts niet uitdroogt.

Slapen op een zijden kussensloop maakt wel een verschil dat de investering waard is. Niet alleen mijn haar, maar ook mijn huid voelt een stuk beter aan dan toen ik op gewone katoenen en satijnen kussenslopen sliep en mijn haar pluisvrij slaapt.

Ik neem zelfs mijn slik kussenslopen mee als ik reis, want hey, niet iedereen heeft ze.

Denk je dat een 100% zijden kussensloop nodig is voor mensen met locs?

Klik om Kussenslopen te shoppen

2 reacties

Mireille
Mireille

Yes, you can certainly wash your hair. To tame the frizz, use a scarf after your wash when you hair is nearly dry.

Crystal
Crystal

My hair is the same way as yours. I started the micro raids and it has been since May. Ty for letting me know what I am experiencing is ok. My question is can you wash your hair or leave it alone? I was washing it once a week but now I don’t. I still use leave-in conditioner and oils sometimes.

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    1 out of ...