Braidlocs crinkled Locaversary celebrating braidlocs

Locaversary, vier jaar Braidlocs vieren - Foto's inbegrepen

1 opmerking

Braidlocs 4 jaar jubileum Sisterlocks lange Micro Locs

Drie jaar geleden plaatste ik deze blog op going-natural.com ter ere van mijn vierjarige Braidlocs-jubileum.

Mijn Braidlocs-reis begon in mei 2013 toen ik voelde dat ik een volgende fase in mijn leven inging, ik was toe aan een ander kapsel. Als ik nu terugkijk, waren de Braidlocs het gemakkelijkste deel van de reis. Het was niet alleen supergemakkelijk, het was en is nog steeds erg leuk!

Het lelijke podium
Waar de meeste mensen de zogenaamde "lelijke" fase willen overslaan, heb ik juist genoten van deze fase. O, ja, mijn hoofd zag er zeker scalpel uit, maar zelfs dat had zijn voordelen. Mijn hoofdhuid genoot van elk briesje buiten. Dat lekkere frisse gevoel was zeker geen slecht begin.

Toen mijn braidlocs begonnen te ontluiken, was ik onder de indruk. Natuurlijk haar is fascinerend als je het gewoon laat doen wat het doet en ernaar kijkt. Mijn vlechten slonken, maar mijn haar zag er voller uit terwijl de punten begonnen op te krullen. Wat voor soort haar doet dat? Ons haar, zeg ik je. Ons haar doet het. Het is wonderbaarlijk. Ik had deze etappe voor geen geld van de wereld willen missen. Ik zag letterlijk mijn haar groeien.

Locomotieven starten met extensies
Niet dat ik tegen het starten van locs met extensies ben. Het is duidelijk dat Rock-locs met extensions het bewijs zijn dat ik zelf faux-locs heb gedragen en dat ik ze geweldig vond. Als tijdelijke stijl waren ze geweldig. Ik heb kunnen genieten van hoe het voelde om locs te dragen en kreeg een voorproefje van de fenomenale stijlen die alleen locs kunnen bieden.

Natuurlijke haarextensies dreadlocks
Rock locs met extensies

Echter, vlechten, extensions en ja, ik droeg soms zelfs weaves, waren altijd tijdelijk voor mij. Heerlijk om eens iets nieuws uit te proberen of om er even tussenuit te gaan, maar er is niets, gewoon niets beters dan je eigen echte haar. Het gevoel, de textuur, de krimp, de luier, alles!

De reden waarom ik Natural ging
De enige reden waarom ik natuurlijk ben gegaan, is omdat ik mijn eigen haar terug wilde. Mijn haar viel uit en ik was niet blij. De extensions waren gewoon een manier om mijn haarbreuk te camoufleren en ik wilde zeker niet afhankelijk zijn van weaves, vlechten en extensions. Maar als mijn haar bleef breken, zou ik die keuze niet hebben.

Dus achteraf gezien was mijn haarbreuk in wezen een verhulde zegen. Het kon me niet schelen of mensen mijn haar, stijlen of textuur leuk vonden, ik wilde boven alles gezond haar! Wie geeft daar allemaal om als je haar eruit komt, toch?

Dus toen ik begon met zoeken, dacht ik er niet eens aan om ze met extensies te beginnen. Hoewel ik begrijp dat het voor sommige mensen de perfecte oplossing is en ik er zeker niet tegenaan loop, lijkt het mij lastig om met verlengingen aan het begin van een locreis om te gaan. Het hele ding over lokaliseren is zorgeloos zijn, nietwaar?

Zorgeloos maar niet zorgeloos
Nou, ik kan je vertellen, niet helemaal. Ja, het feit dat ik mijn haar niet meer hoef te kammen is bevrijdend. Het is de vrijheid waardoor ik me elke dag gezegend voel. Toch zijn braidlocs niet helemaal zorgeloos.

Je moet nog steeds wassen, opnieuw aandraaien of opnieuw draaien en je moet zeker je locs scheiden.

Het scheiden van locs betekent ze uit elkaar trekken voordat ze samen groeien. Als je ooit vlechten hebt gedragen, weet je dan hoe ons haar kan klitten en samengroeien? Nou, dat is wat je moet voorkomen als je locs of dreadlocks kweekt, hoe je ze ook wilt noemen, want zo houd je braidlocs er verzorgd uit.

Locs besparen je tijd
Wat de meeste tijd kost bij het kweken van locs, is het opnieuw aandraaien of opnieuw draaien. Dit is in feite het toevoegen van de nieuwe groei aan de rest van de loc.

Het kost mijn loctitian ongeveer twee en een half tot drie uur om mijn braidlocs elke twee tot drie maanden opnieuw vast te zetten. Ik hoop dat je tijdsverschil merkt bij het onderhouden van natuurlijk haar en lokken.

Gewoon haar wassen toen ik natuurlijk was met halflang haar, zou minstens drie uur duren.

Het wassen kost nu een stuk minder tijd omdat ik niet meer hoef te ontwarren. Ook omdat mijn haar over mijn schouders is gekomen, heb ik een eenvoudigere, meer tijdbesparende manier gevonden om mijn haar te wassen. U kunt de video bekijken: Hoe u tijd en geld kunt besparen bij het wassen van lokken en natuurlijk haar .

Wat mijn Braidlocs-reis me heeft geleerd
Naast het een paar keer niet goed genoeg scheiden van mijn haar en het dunner worden van mijn lokken die ik ervoer als gevolg van emotionele stress (zie mijn haarverliesverhaal en hoe ik mijn randen heb gered ), is deze haarlokervaring die ik je vertel, een koud kunstje.

O, er is nog iets dat ik heb geleerd. Misschien weet je het al. Weet je hoe ze zeggen dat je je haar niet moet laten ontspannen tijdens je menstruatie? Nou, je moet je haar niet laten doen tijdens je menstruatie, periode!

Ik merkte dat wanneer ik mijn haar tijdens mijn menstruatie weer strak ga trekken, mijn hoofdhuid zo droog en gevoelig is dat ik moet huilen. Mijn arme loctitian zei ooit, kijk naar je gezicht, Mireille, mensen zouden zweren dat ik je hier martelde. Ik zeg je, mijn gezicht ging alle kanten op, het was zo pijnlijk. Nu val ik in slaap terwijl zij mijn vlechten doet. Het sprayen van de WNL Haargroeithee helpt veel omdat het de wortels verzacht.

Jaar 4 van Braidlocs in foto's en producten
De producten die ik nu gebruik zijn de Organic Shampoo Bomb en de WNL Hair Growth Tea . Het is echt levensvoedsel voor de follikels. Het verzacht mijn nieuwe groei en hydrateert mijn lokken.

Braidlocs curled
Zelf kapsel. Producten Organic Shampoo Bomb en de WNL Hair Growth Tea . Haar gekruld met Loc Curlers . Foto door Allamar Young

Ik heb niet veel styling kunnen doen, maar ik heb wel krullen, veel accessoires en wat inpakken gedaan. Mijn go to om krullen in mijn lokken te krijgen zijn nu de Loc Curlers .

Voor mijn verjaardag heb ik de Wrap a Locs tool van Sister Nandy uitgeprobeerd en oh wat waren de krullen heerlijk! Het hielp dat Sabine mij stylede omdat ik nog niet zo handig ben als het om styling gaat. In een aparte blogpost ga ik dieper in op die stijl.

Braidlocs rollers
De Loc-krulspelden die ik gebruikte om mijn haar te krullen

De andere geweldige stijl was natuurlijk het Wakanda-kapsel om Black Panther te gaan zien. Tee Albertini van Ancestral Strands heeft echt geweldig werk geleverd.

Ik raad aan om minstens twee keer per jaar een geweldig kapsel te halen bij een natuurlijke kapsalon of een professionele stylist. Kies je speciale gelegenheid, verjaardag, schoolbal, jubileum, moederdag, Black Panther Day, Kerstmis, Kwanzaa of doe het gewoon uit liefde voor je natuurlijke haar. Ik denk dat ik mijn punt heb gemaakt.

Kijk uit naar de Going Natural Hair Show dit jaar. U kunt niet alleen inspiratie opdoen, u kunt ook de haarstylist kiezen die u uw natuurlijke kapsel voor uw volgende evenement wilt laten doen.

Braidlocs crinkled november
Gerimpeld Braidlocs-kapsel door mijzelf. Foto is genomen in Suriname waar ik de Miss Natural Hair Suriname -verkiezing deed.

Hier zijn de Braidlocs-haarstijlen die ik in jaar 4 heb gedragen. Ik hoop dat je ervan geniet. Deel alsjeblieft als je dat doet.

Als je meer wilt weten over braidlocs, meld je dan aan voor mijn Braidlocs-les waar ik je alles zal leren wat je moet weten als je overweegt je haar te lokaliseren.

Braidlocs07 at the beach curacao september 2017

Braidlocs op het strand op Curacao waar ik was voor de Kuralcious Hair Expo . Zeewater is echt geweldig voor locs. Het reinigt ze goed en laat je haar zacht aanvoelen. Je moet er echter voor zorgen dat je je locs heel, heel goed uitspoelt.

braidlocs styled with wrapalocs front
Eindelijk mocht ik de beroemde Wrap A Loc-tool van de prachtige Sister Nandy proberen. Het is niet alleen voor locs.

braidlocs styled with wrapalocs back
Locs styled for the Bride
Mijn fotoshoot om bruidsaccessoires voor natuurlijk haar en lokken te promoten
Bridal Style for Braidlocs with Wedding accessory
Braidlocs Wakanda style
Mijn BlackPanther #Wakanda-kapsel gemaakt door de geweldige Tami van Ancestral Strands die ook de Going Natural -haarshows doet.

Braidlocs16 los 4 jaar Dit is nu mijn haar.

Waar ik mijn haar laat doen: Sabine's Hallway Natural Hair Salon

Bezoek onze winkel voor de beste Loc-producten

Loc bommen Wastafel om Dreadlocks, Sisterlocks, Locs, Microlocs te wassen Loc-handschoen voor Locs, Dreadlocks, Sisterlocks, Micro Locs, Braidlocs om kroezen te verminderen, de hoofdhuid schoon te maken en droge lokken

1 opmerking

Beverly
Beverly

I enjoyed watching! I’m so afraid that if I loc my hair I will eventually get tired of it. Lol…I know me, but yours is absolutely beautiful!! I’m 70 and hair care is not for me. Yes, I do the basics then pull it up in an afro puff or two side plats. 😅

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    1 out of ...