Hair Relaxers cause damage Isabella is looking for help

Van links naar kanker en haaruitval, de Damage Hair Relaxers kunnen veroorzaken

Potentiële rechtszaken tegen relaxer-bedrijven doen de ronde nadat een onderzoek door NHS aantoonde dat chemicaliën voor het rechttrekken van haar in verband worden gebracht met baarmoederkanker. CNN meldde een dergelijk geval in oktober vorig jaar en hier is een citaat van de website van het advocatenkantoor Morgan & Morgan :

Met de verzamelde informatie konden ze een toename van 80% van het risico op het ontwikkelen van baarmoederkanker waarnemen bij de deelnemers die producten voor het ontkrullen van haar gebruikten. Volgens de studie was het risico meer dan het dubbele voor vrouwen, meer bepaald Afro-Amerikaanse vrouwen die de haarproducten het afgelopen jaar meer dan vier keer hadden gebruikt in vergelijking met vrouwen die deze haarveranderende producten niet hadden gebruikt.

Het mogelijke verband tussen kanker en relaxers is echter niet nieuw. Er zijn studies hierover gepubliceerd in de jaren 90 en slechts 3 jaar geleden toonde Dr. OZ op de nationale tv dat er een grotere hoeveelheid schadelijke ingrediënten werd gebruikt in producten voor zwarte vrouwen.

In een andere zaak tegen de Amla-relaxer claimden vrouwen verwondingen variërend van milde huidirritaties tot ernstige brandwonden en haaruitval. Sommige gebruikers die nog nooit haaruitval hadden meegemaakt voordat ze het product gebruikten, hebben zelfs gemeld dat ze hun haar in bosjes verloren. Ook dit is helaas niets nieuws.

Natuurlijk zal niet iedereen die relaxers gebruikt kanker krijgen of haaruitval ervaren en godzijdank heb ik geen kanker, maar ik was toevallig een van de vrouwen die bijna altijd brandwonden had als ik mijn haar liet ontspannen. Op een gegeven moment verloor ik ook haar in bosjes, zo erg zelfs dat ik stopte met het ontspannen van mijn 4A/4B natuurlijke haar.

Sindsdien heb ik ook geleerd dat niet alleen ik, maar maar liefst 73% van de zwarte vrouwen lijdt aan wat Dr. Jeffery J. Miller van het Hershey Institute in Pennsylvania noemt, relaxer-geïnduceerde alopecia. Haaruitval gerelateerd aan chemische relaxers.

In zijn boek schrijft de bekroonde Hair Care Educator Shamboosie: "De gemiddelde zwarte vrouw zal merken dat bijna elke vrouw die ze kent, jong en oud, te maken heeft met het verwoestende probleem van droog haar en breuk." Zo erg is haaruitval in de zwarte gemeenschap en toch heeft niemand dit echt aangepakt. Het was mijn motivatie om Going Natural, How to Fall in Love with Nappy Hair te publiceren en Going-Natural.com te starten, vandaag de dag is het de langstlopende website voor natuurlijk haar.

Het slechtste geval

Het ergste geval van haaruitval dat ik ooit heb gehoord, kreeg ik nadat er in Nederland een artikel was verschenen over Isabella die al haar haar verloor na het gebruik van een relaxer.

Dus nam ik contact met haar op voor een update. Laat me je waarschuwen, haar zaak is alleen maar erger geworden. Ze stuurde foto's van haar hoofdhuid, wees gewaarschuwd dat de foto's serieus grafisch zijn.


Diavoorstelling van Isabella's hoofdhuid

Isabella's verhaal

Isabella was in Chicago voor een optreden als model. Vlak voordat ze naar een feestje ging, besloot ze haar haar te laten ontspannen in een plaatselijke salon. De relaxer begon bijna onmiddellijk te branden, maar toen Isabella tegen de kapper zei dat hij brandde, zei ze: wacht nog een minuut voordat ze hem uitspoelt.

Isabella voelde het de rest van haar tijd in Chicago branden, maar ging pas naar de dokter toen ze terug was in Nederland. Toen ontdekte ze dat ze leed aan een chemische brandwond. Het ergste moest nog komen. Ze begon haar haar te verliezen zonder de kans dat het ooit teruggroeide. Uiteindelijk verloor Isabella al haar haar en moest ze dure haarstukken kopen omdat haar hoofdhuid beschadigd bleef.

Update

Isabella heeft onlangs 6 operaties ondergaan om stenen van haar hoofdhuid te verwijderen. Door de chemische brandwonden veroorzaakt door de relaxer die op haar hoofd werd gebruikt, zijn haar haarvaten verstopt en wordt de bloedcirculatie naar haar hoofdhuid geblokkeerd. Dit veroorzaakt een opeenhoping van talg die in stenen verandert.

De stenen worden in de loop van de tijd alleen maar groter, waardoor ze door de huid heen breken wat enorme pijn veroorzaakt.

Ze heeft al 6 operaties gehad en zoekt een dokter die kan helpen. Dus deel dit verhaal alsjeblieft of laat het ons weten als je een arts kent die kan helpen.

Gebruikt u al jaren chemische stijltangen en heeft u kanker of last van haaruitval, neem dan contact op met advocatenkantoor Morgan & Morgan . Mogelijk komt u in aanmerking voor een vergoeding.

Natuurlijk gaan, hoe je verliefd wordt op luierhaar
Overweegt u natuurlijk te gaan? Koop dit boek!

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.