Mireille Liong, a woman on a mission.

Mireille Liong - Een vrouw met een missie

1 opmerking

Mireille Liong vrouw op een missie

Werk. Eten. Slaap. Herhalen. Dit zijn de vier woorden als ik denk aan Mireille Liong, een van de hardst werkende vrouwen die ik ken. Mevrouw Liong, eigenaar van een aantal sites Americas Next Natural Model.com , going-natural.com , badhairuprooted.com en kroeshaar.com om er maar een paar te noemen, een haarverzorgingslijn en hopelijk binnenkort de marktplaats WhatNaturalsLove.com . Ze is een vrouw met een missie. Tijd voor een gesprek!


Mireille LIong is de auteur van Going Natural, How to Fall in Love with Nappy Hair. Overal verkrijgbaar waar boeken worden verkocht en online in de boekwinkel WhatNaturalsLove.com .

Thee of koffie?
Thee, alstublieft! Ik hou van thee en drink thee de hele dag, elke dag. Ik heb er nooit echt over nagedacht totdat mijn vader me op een dag aankeek en zei dat zijn vader dezelfde gewoonte had; de hele dag thee drinken en het warm houden in een theemuts. Dus ik denk dat het de Chinese afkomst is.

Aan welke projecten werk je momenteel?
Op dit moment ben ik bezig met twee dingen: Distributie van de Going Natural Hair-producten. Er is een container onderweg naar Suriname waar mijn producten in zitten en deze week staan ​​de Going Natural producten in de Super Food Town in Bedstuy in Brooklyn. Dat is nog maar het begin. Veel meer werk te doen en ik werk ook aan WhatNaturalsLove.com ; een sociale cybermarktplaats die zwarte mensen over de hele wereld toegang geeft tot de grootste geavanceerde selectie van Black Hair Care-producten ter wereld.

America's Next Natural Model
Mireille Liong is de oprichter van America's Next Natural Model l. Op de foto de winnaars van de online verkiezing.

Dit is een enorm project omdat het idee begon met haarproducten, maar allerlei verkopers zijn geïnteresseerd in het aanbieden van hun goederen. Dus nu is het doel om kleine bedrijven uit de diaspora, van de modeontwerpers uit Guadeloupe tot de creatieve zielen in Suriname, hun markt te laten uitbreiden door een winkel te openen op WhatNaturalsLove.com . Dit is een gemakkelijke manier voor ondernemers om hun markt uit te breiden, zodat ze tegemoet kunnen komen aan de groeiende aanhang van going-natural.com. We hebben meer dan 80.000 leden, volgers en fans en het aantal groeit alleen maar.

Wat is het om elke dag naar je werk te gaan dat je geïnspireerd houdt?
Mensen, natuur, leven. Mensen zijn voor mij eindeloos inspirerend. Het kan een uitdrukking zijn, een creatief kapsel, een blog die me gewoon in de war brengt en mijn hersens een andere hoek laat zien die onontgonnen was. Maar ook de natuur. Een vroege ochtendwandeling voordat ik begin met werken als de lucht nog fris en niet-gerecycleerd is en de bomen hallo zeggen, kan me uit elke soort funk halen waarin ik me bevind. En dan zijn er altijd problemen die me opwinden; sociaal onrecht, genderkwesties, racisme. Er is dus genoeg dat me inspireert.

Wat is het grootste risico dat je ooit hebt genomen?
Ik denk dat ik Amsterdam, Nederland op het hoogtepunt van mijn carrière verlaat en naar New York verhuis om vanaf nul te beginnen.

What Naturals Love Hair & Fashion Show 2019 , de show die officieel de marktplaats lanceerde.

Hoe ziet een typische dag er voor jou uit?

Hoewel ik mijn dagen wel plan, gaan ze niet altijd zoals gepland. Behalve een ochtendwandeling, mail checken, krantenkoppen lezen en naar WNYC luisteren, is er voor mij niets echt typisch of voorspelbaars op een werkdag.

Het hangt af van wat mijn aandacht nodig heeft en het wordt soms echt gek, maar ik herinner me altijd dat het doel van wat ik doe is: de perceptie van natuurlijk haar veranderen.

Op dit moment reis ik naar San Francisco, waar ik WhatNaturalsLove.com zal pitchen voor een Angels-investeringsnetwerk.

Het was zo'n verrassing dat mijn idee en vervolgens mijn businessplan werden geaccepteerd. Dus de afgelopen weken heb ik gewerkt aan een prototype, businessplan, presentatie en pitch.

Een eerbetoon aan de kappers

Veel vrouwen zien jou als hun rolmodel. Wat is uw boodschap aan hen?
Je weet dat ik dit begin te beseffen. Eerst was het Roy Ristie die me vertelde dat ik de eerste Surinamer was met een website, iets wat ik niet eens wist! Ik was zo verbijsterd dat ik het opzocht en ja, mijn eerste site was in 1996 toen ik mijn eerste internetbedrijf startte met de naam Netview, LOL.

Pagina's maken voor Surflandria en Robby Alberga. Dat was ik helemaal vergeten. En toen selecteerde Raul Neijhorst mij voor zijn boek Suriname bekend(t) met 75 prominente Surinamers . Nu nomineerde Henry McDonald van de VN-missie Suriname mij voor een presidentiële onderscheiding. Al deze dingen zijn gewoon zo nederig en geweldig, want toen ik begon, vroeg iedereen: "Wat is ze in godsnaam aan het doen?"

Je hebt een masterdiploma in informatietechnologie, waarom zoek je niet gewoon een goede baan, verdien goed geld en vergeet dat luierhaarding dat je doet.

Nu dit allemaal gaande is, denk ik dat mensen beginnen te begrijpen wat ik al die tijd probeerde te doen: de perceptie van natuurlijk Afrikaans haar veranderen. Ik zeg dit allemaal omdat ik niet zeker weet of ik een rolmodel ben. Ik ben nogal onconventioneel, een soort rebel als je wilt, zonder dat ik me er zelfs maar van bewust ben, maar op de een of andere manier zou ik altijd tegen de stroom in gaan en het bracht me in de problemen. Dus ik weet niet of dat is wat rolmodellen doen.

Mireille Liong Pang Headwrap

Wat waren enkele van de grootste uitdagingen die je hebt moeten overwinnen om te komen waar je nu bent?
Met bijna geen budget mijn weg vinden in en door New York. New York is een geweldige stad, maar ik ben hierheen verhuisd zonder netwerk, zonder verbindingen, vanaf nul. Ik moest letterlijk alles zelf uitzoeken, van het openen van een bankrekening tot het registreren van een bedrijf en vervolgens een manier vinden om van mijn passie een bedrijf te maken en dat bedrijf winstgevend te maken. Het was allemaal best uitdagend.

WhatNaturalsLove.com is bijvoorbeeld een nieuwe uitdaging, maar ik wil er echt werk van maken. Het is belangrijk voor mij omdat ik vooral wil dat zwarte vrouwen het gezicht worden van de zwarthaarindustrie. Wij zijn de drijvende kracht achter deze 500 miljoen dollar kostende industrie.

Wij zijn de vernieuwers, de uitvinders, de ondernemers maar op grotere schaal zie je ons nauwelijks vertegenwoordigd. Dat gaat verder dan sociaal onrecht als je het mij vraagt.

De bedrijven die niet eens mensen met dreadlocks in dienst willen nemen, verdienen geld met de verkoop van haarproducten voor dreadlocks, terwijl ze de zwarte bedrijven die deze producten hebben uitgevonden en de vernieuwers van deze industrie zijn, buiten de deur houden.

Mireille Liong met Sandra Bookman in de show Here and Now

Wat was je meest beschamende moment?
Ik weet niet zeker of er een meest gênant moment is. Ik weet dat er meer zijn dan waar ik om geef, LOL.

Waar geef je het liefst geld aan uit?

Ik zou geld uitgeven aan een goede massage, een gezondheidsretraite met heel veel gezond eten, drinken en massages of een geweldige verre reis door de straten van een Afrikaans land .

hoe zouden je vrienden jou beschrijven?

Je moet het ze echt vragen, maar van wat ik me herinner, zeiden ze altijd dat ik "alternatief" ben (ik krijg er nog steeds kippenvel van) Ik denk dat dat de onconventionele ik is.

Hoeveel uur slaap je 's nachts?
Zes uur. Het maakt niet uit hoe laat ik naar bed ga, over het algemeen word ik 6 uur later wakker.

Een kat of een hond?
Hond, zonder twijfel. Houd van honden. Had vroeger honden in Suriname.

Als je leven je boodschap is, wat zou dan je boodschap zijn?
Doe jij en als je in je kern gelooft dat je het juiste doet; je moet niet zwaaien. Denk met je hart, laat het je leiden als het gaat om kernbeslissingen en zoek naar mensen die slimmer zijn dan jij. Wat je ook kiest, er zullen moeilijke tijden zijn en daarom is mijn levensmotto: het leven overkomt jou niet, het leven gebeurt voor jou. Het is hetzelfde als: De zegen zit in de pijn.

Foto's Mireille Liong:
Foto met dank aan Solwazi
Foto met dank aan Keston Duke
Foto met dank aan Going-Natural.com

Interview door Doreen Sprengers oprichter van Bebe Rose . Het is bijgewerkt.

1 opmerking

Sheila
Sheila

Inspiring!

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    1 out of ...