5 things I would never do to my locs (again)

5 dingen die ik nooit met mijn locs zou doen

Voordat ik begon met lokaliseren, deed ik veel onderzoek, zodat ik zou weten waar ik aan begon. Het blijkt dat onderzoek doen essentieel is om te voorkomen dat je voor de hand liggende fouten maakt, maar het leven van de reis leert je het echte werk.

Hoeveel onderzoek je ook doet, je zult altijd dingen leren die niemand je ooit heeft verteld tijdens je locomotiefreis. Het maakt niet uit of je Sisterlocks, traditionele locs of welk type micro locs dan ook hebt, het is persoonlijk en toch is het allemaal hetzelfde.

Er zijn een paar dingen die ik op de harde manier heb moeten leren. Hopelijk hoeft u dat niet te doen door dit te delen. Dus, hier zijn de 5 dingen die ik mijn locs nooit zou doen.

Langer dan 5 maanden gaan zonder retie

Vooral in het begin stelde ik mijn retiebezoeken zoveel mogelijk uit. Soms wel 3 maanden. Niet alleen het onderhoud is het deel van locs dat ik niet echt leuk vind. Stilzitten in een salonstoel was nooit mijn favoriete tijdverspilling maar ook omdat het pijn doet.

Het was echter het ergste na de pandemie toen ik 5 maanden nieuwe groei had. Oei, dat was pijnlijk.

Op een keer ging ik voor een retie op het juiste moment. Het was in Suriname en ik wilde mijn haar laten doen voordat ik het land verliet. Precies 8 weken daarvoor had Johanna, eigenaresse van de Hair Box in Paramaribo, mijn haar al opnieuw ingebonden en het kostte haar iets meer dan 4 uur.

Deze keer, 8 weken na die retie, duurde het maar 2,5 uur om mijn retie klaar te krijgen. Ik was onder de indruk. Het was niet alleen uren sneller, het deed ook minder pijn! Ik had geen idee dat dit zo'n wereld van verschil zou maken.

Zoals je je kunt voorstellen, plan ik mijn reties nu precies op tijd in. Uren besparen en minder, veel minder pijn.

Barrel roll locs op micro braid locs
Toen ik mijn retie op tijd had.

Ontgiften met ACV en zuiveringszout

Er was een tijd dat ik opbouw had. Ik wist dat ik uit de buurt van conditioners had moeten blijven, maar ik probeerde ze toch en een paar andere dingen te gebruiken en o ja, vrij snel daarna stonken mijn locs slecht.

Ik kan niet zeggen dat ik er spijt van heb, want het was maar een experiment om te zien en ik leerde dat ACV en zuiveringszout het er toch uit zouden halen, althans dat dacht ik.

Aanvankelijk dacht ik dat de combo redelijk goed werkte. De geur was grotendeels weg maar helaas niet helemaal weg. Wat echter echt verontrustend was, was hoe droog mijn locs aanvoelden. Super, superdroog!

Ik wist dat ik nog minstens één keer moest ontgiften om alles eruit te krijgen, maar het risico voor mij was het verliezen van mijn locs. Ik bedoel, ik wilde mijn locs daarna niet oliën of conditioneren, want zou dat het doel niet verslaan?

Gelukkig heb ik de Loc-bommen gevonden. Ze hebben mijn locs gered. Na slechts één wasbeurt voelde mijn haar zacht, soepel aan. En niet alleen waren mijn locs super schoon, ze roken ook heerlijk en mijn haar glansde!

Ik raad ze helemaal aan.

Locbom voor locs, Sisterlocks, Dreadlocks en Natural Hair

Een ultra pluche deken gebruiken

ultra pluche dekens staan ​​erom bekend dat ze afstoten. Als je lokken hebt, wil je elke stof vermijden die schuurt, vooral ultrapluche dekens.

Ik kocht een geweldige voor de zomer toen ik gasten had en op een dag in de winter besloot ik hem te gebruiken.

Mijn mijn mijn. Mijn bed was bedekt met pluche van deze deken. Ja, sommigen zitten waarschijnlijk nog vast in een paar locs. Nooit meer!

Een retie plannen in die tijd van de maand

Plan geen retie in die tijd van de maand, en ik bedoel ook niet. Om dezelfde reden heb je je haar in die tijd van de maand niet laten ontspannen of waxen.

Je huid en zintuigen worden geprikkeld. Je voelt veel meer pijn. Ik weet dit. Op een dag rolden de tranen gewoon over mijn ogen. Hadden mijn hormonen kunnen zijn maar: Vermijd!

Vrouw in lingerie

Was mijn haar dezelfde dag als mijn retie

Dit was een tip van een zus waarvan ik de naam helaas niet meer weet. Ze had Sisterlocks en deze tip is voor mensen die retieden in plaats van mensen die hun locs behouden door te draaien of met de handpalm te rollen.

Toen ik erover nadacht, was het logisch dat je je haar niet zou moeten wassen op dezelfde dag dat je je lokken opnieuw hebt gebonden.

Ik had dit moeten weten van mijn natuurlijke haardagen, want het is dezelfde reden waarom je geen extensions toevoegt terwijl je haar net gewassen en nat is. Als je haar nat is, worden de lokken uitgerekt en krimpen ze van nature als het droogt.

Als je echter extensions aan je haar toevoegt terwijl je haar nat is, kan je haar moeilijk krimpen tot zijn natuurlijke staat. Dit veroorzaakt niet alleen pijn, het veroorzaakt ook stress op je wortels en je hoofdhuid.

Dus als je een retie krijgt, zorg er dan voor dat je haar een dag van tevoren is gewassen en droog is wanneer je klaar bent voor de trimbeurt. Je kunt het zeker sprayen terwijl je het opnieuw vastmaakt, maar je haar mag niet nat zijn van een wasbeurt.

Voeg oliën of haarproducten toe terwijl mijn haar nat is

Nog een tip van een zus die ik op een bord las en die heel waar is. Ik dacht altijd dat het beter was om olie aan je haar toe te voegen als het nat is, omdat oliën gemakkelijker worden opgenomen als je haar nat is dan als het droog is. Vaak blijft olie gewoon op je haar zitten als je dat doet.

Olie houdt echter ook water vast, dus als je locs hebt, is dit een recept voor opbouw en geur.

Voeg dus producten toe aan je locomotieven terwijl deze droog zijn.

Dit zijn mijn 5 dingen die ik nooit meer met mijn locs zou doen. Wat zijn de 5 dingen die je nooit zou doen? Laat het ons weten in de reacties.

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.