Boy with Dreadlocks - turning hair pain into hair joy

Hoe een Facebook-groep hielp om haarpijn om te zetten in haarvreugde

1 opmerking

De ergste nachtmerrie van elke ouder is om te ontdekken dat hun kind op school wordt gepest. Ik bedoel, als je kind 's ochtends naar je zwaait terwijl hij in de schoolbus stapt, wil je gewoon geloven dat hij zich veilig en beschermd zou voelen op school.

Je kunt je nu de gruwel voorstellen die door het hart van RaTaisha Denise Egans raasde toen ze erachter kwam dat haar negenjarige zoon, Antaivian, te maken kreeg met pesterijen van andere kinderen op zijn school.

Facebook Groep Post Dreadlocks
9-jarige Antaivian knipte zijn haar nadat hij op school werd gepest

Gepest vanwege zijn Locs

Antaivian woont in El Paso Texas met de rest van zijn familie en kweekt zijn locomotieven sinds hij twee jaar oud was. Hij had zich altijd goed gevoeld als hij zijn haar in dreads droeg. Pas een paar weken geleden, toen RaTaisha merkte dat hij zijn dreads aan het knippen was. De jonge knaap was erin geslaagd enkele centimeters haar van de locs vooraan af te trekken.

Bij het onderzoeken klaagde Antaivian dat de kinderen op school hem Tarzan noemden om zijn dreadlocks te bespotten. De onschuldige jongen dacht dat het pesten zou stoppen door zijn angsten af ​​te snijden. Hij wist niet dat hij hen gewoon in de kaart speelde.

Natuurlijk hielden de beschimpingen niet op. Het werd alleen maar erger met zijn geweldige locomotieven die er nu ongelijk uitzagen. De pestkoppen hadden een nieuwe belediging toe te voegen. Ze lachten en plaagden Antaivian nog meer en zeiden dat hij er raar uitzag.

Lokale gemeenschapsondersteuning

Een diepbedroefde RaTaisha ging naar haar Facebook-pagina om het incident te vertellen. Ik ben er vrij zeker van dat ze begreep hoe schadelijk dergelijk pesten kan zijn voor het arme kind. Veel kinderen zijn door pesten afgegleden in een depressie, een laag zelfbeeld en gezondheidsproblemen. Cijfers kunnen dalen en sommigen kunnen zichzelf zelfs fysiek schaden of zelfmoord plegen uit zelfspot.

Yasuke-dreadlocks

RaTaisha had gelijkgestemde mensen nodig om haar zoon te helpen de uitdaging waar hij voor stond te overwinnen. Toen haar bericht zijn weg vond naar onze Locked & Loving It!! Facebook pagina. Vertrouw op onze geweldige gemeenschap. In minder dan 24 uur waren honderden groepsleden overal met ongelooflijke steun, bemoedigende woorden en onverslaanbare solidariteit. Dit is de kern van de groep. Dat is wat we doen. Dit is wie wij zijn.

Weinig berichten van onze groepsleden op Antaivian;

" Jij blijft ook gezegend en laat die lokken stromen en mooi zijn. Je raakte mijn hart met dit bericht en je kreeg me tranen in de ogen. Je spreekt zo aardig en je lokken zijn prachtig. Houd ons op de hoogte over hoe lang je Locs worden ". -Norma J Jones

Je bent zwart, sterk en een super dope jongen! Alleen de moed die je hebt om door te gaan is genoeg! Vertel ze, ik ben een ZWARTE Tarzan en mijn haar is mijn kroon, kracht en superkracht....bekijk ze alsof ze gek zijn, "tuh, JE HEBT GEEN KROON". - Nina Ross

Man ze haten gewoon mijn man !! Hij is erg knap en zijn haar is super gaaf!!! Die kinderen zijn gewoon boos omdat ze stoffig zijn en hij is waarschijnlijk de meest verse op school!! - Arious Terrell

Omringd met zoveel liefde en steun, kon Antaivian zijn vertrouwen herwinnen. Laat ik dat beter zeggen, hij had een extra boost van nieuw vertrouwen in zichzelf.

Haarvreugde bij de Loctition i

Locktitian van Antaivian heeft geweldig werk geleverd en zijn mooie glimlach was terug.

Als je de korte videoclip bekijkt die de lieve kleine jongen en zijn moeder maakten om de groep te waarderen, weet je dat er voor de jongeman geen terughoudendheid is. Een heel slim en intelligent kind daar! Die pestkoppen wisten dat ze niets over hem hadden, gezien hoe slim en welbespraakt hij is. Een fijne heer in wording. Daarom grepen ze gewoon in de wind.

Antaivian weet nu dat zijn locs schoonheid, moed, zelfvertrouwen en vooral cultuur betekenen. Dit is het haar waarmee God hem gezegend heeft, en met dankbaarheid zal hij zijn locs laten zien alsof het niemands zaak is.

Haarpijn

Onwetende opmerkingen zijn ongevoelig gemaakt tegen verschillende vormen van traditionele zwarte kapsels zoals cornrows, Afros, Dreadlocks, twists, noem maar op. Banen zijn verloren gegaan, studenten vernederd en verboden, kansen geweigerd en in extreme gevallen werden zelfs straffen uitgedeeld omdat mensen hun natuurlijke, door God gegeven haar droegen.

Al deze hebben in de loop van de decennia geleid tot trauma en wat nu haarpijn wordt genoemd. Om meer te lezen over haarpijn, lees: Will Smith's klap onthulde generaties Black Hair Trauma en het is tijd om te beginnen met genezen .

Antaivian's bericht aan de Facebook-groep Loced and Loving it .

Een oprechte dank aan RaTaisha Denise Egans die zei: Ik haat het dat dit mijn kind is overkomen, maar het opende veel ogen en hij voelde zoveel liefde dat het een zegen werd.

Heb je een haarverhaal dat je wilt delen, neem dan contact met ons op .

Bezoek onze winkel voor de beste Loc-producten

Loc bommen Wastafel om Dreadlocks, Sisterlocks, Locs, Microlocs te wassen Loc-handschoen voor Locs, Dreadlocks, Sisterlocks, Micro Locs, Braidlocs om kroezen te verminderen, de hoofdhuid schoon te maken en droge lokken

1 opmerking

Laurie Lotz-Mayo
Laurie Lotz-Mayo

Antaivian – Your value doesn’t decrease based on someone’s inability to see your worth. You are absolutely PERFECT. I love your locs and your name and your smile.

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.