Locs vs Dreadlocks what is the correct term?

Locs vs Dreadlocks, een intens debat over de oorsprong en betekenis

2 reacties

Vrouw met Dreadlocks en Haarsieraden

Hallo daar, ik draag mijn haar al vele, vele jaren in natuurlijke stijlen. Ik ben nu 72. Een verwijzing naar de stijl van het dragen van LOCS voelt altijd beledigend aan. Mijn haar is niet VRESELIJK, dus waarom blijven WIJ het zo noemen? DREAD LOCS verwees oorspronkelijk naar zwart haar dat "opgesloten" werd gedragen en de mensen die het kapsel noemden, geloofden zo dat het haar vies, onverzorgd en vreselijk was!!!!!!!!!

Wat mij betreft is het D-woord verwant aan het N-woord... het is tijd om daar verandering in te brengen, vind je niet?

zegeningen

Uw feedback wordt gewaardeerd

Het bericht werd mij gestuurd door een van onze leden na mijn laatste nieuwsbrief over de dreadlocks die naar de Hoge Raad gingen. Zoals met alle feedback, ben ik erg dankbaar voor mensen die de tijd nemen om hun mening te geven, feedback te sturen of mij te corrigeren als ik fouten maak. In dit geval kon ik echter niet meteen reageren omdat ik lang geleden over deze theorie had gelezen, maar ik heb me er niet op geabonneerd omdat ik een andere geschiedenis heb geleerd.

Ten eerste wil ik zeggen dat als je me volgt, zelfs voor een korte minuut, je weet dat het laatste wat ik ooit wil is om een ​​andere natuurlijke mening niet te respecteren, laat staan ​​ons haar. Natuurlijk besef ik dat dat niet betekent dat ik het niet bij het verkeerde eind kan hebben of nog steeds iemands gevoelens kan kwetsen en daarvoor bied ik mijn oprechte excuses aan. Hoewel ik geen professor ben over dit onderwerp, heb ik mijn ijver en onderzoek gedaan, dus ik hoop dat mensen die het er niet mee eens zijn op zijn minst een kijkje nemen naar waar ik vandaan kom.

Geschiedenis van dreadlocks

1960, uit dread + sloten (zie slot (n.2)). De stijl zou gebaseerd zijn op die van Oost-Afrikaanse krijgers. Zo genoemd vanwege de angst die ze vermoedelijk bij de toeschouwers hebben gewekt, maar Rastafari-angst (1974) heeft ook een gevoel van 'vrees voor de Heer', gedeeltelijk uitgedrukt als vervreemding van de hedendaagse samenleving.

Dreadlocs/Locs-sculptuur op de WhatNaturalsLove Hair & Fashion Show
Dreadlocks/Locs-sculptuur op de WhatNaturalsLove Hair & Fashion Show

De betekenis van Dreads in Jamaica

Ik ben ook lang genoeg op en rond natuurlijke haarborden geweest om meer te weten over deze kant van de geschiedenis waarop ik me abonneer van BlackNaps op Nappturality :

Ik was nieuwsgierig naar dit gevoel, toen ik dreadlocks of locs had, had ik er ook geen probleem mee om ze te bellen of en ik vraag me af wat de negativiteit achter de term is. Dus besloot ik het aan mijn vader te vragen, die in Jamaica is geboren en getogen. Door dit gesprek ontdekte ik dat Jamaicanen de term 'vrees' gebruiken als een term van respect, net zoals je 'Sir' zou gebruiken om iemand aan te spreken die je niet kent en die je respect zou willen tonen.

Jamaicaanse Patois Definities van Dread

  • Iemand met dreadlocks
  • Groet aan vriend
  • Uiting van een goed idee
  • Ontzag of verbazing

Ze vervolgt en legt uit: Nu begint de verwarring: "Vreselijke kracht van het heilige"

Nu is deze Jamaicaanse Patois-definitie afgeleid van de religieuze wortels die dreadlocks hebben. Mensen vreesden en respecteerden degenen die dreadlocks droegen. Degenen die werden geassocieerd met dreadlocks werden beschouwd als heilig en krachtig.

Men dacht dat ze deze spirituele verbondenheid met het goddelijke hadden die hen van de anderen scheidde. Als je zelfs maar met een hedendaagse Yogi zou praten, zouden ze je vertellen dat hun reis hen scheidt van de wereld om hen heen.

Nina Leverne die zelf locs heeft en de pagina en website Men with locs beheert, zei het volgende: Dit is wat ik heb geleerd, dus voor mij is er inderdaad niets vreselijks aan dreadlocks. Toch lijkt het erop dat het idee dat angst in dreadlocks vreselijk betekent, overal is, dus ik vroeg rond.

Dreadlocks voor sommigen niet acceptabel
Historicus, docent en fotograaf Solwazi Afi Olusola is echter buitengewoon gepassioneerd over de term en probeerde me te overtuigen om het anders te zien.

Hij nam de tijd om mij bijna de hele geschiedenis van de Rastafari-beweging uit te leggen, hoe het begon, toen het begon, waarom het begon. Hoewel ik er in het algemeen vanaf wist, hielp hij me om er een veel beter begrip van te krijgen.

Wat ik wel wist en volledig begreep, is dat de westerse wereld alles over de Rastafari-beweging vreselijk vond. Het haar, de levensstijl werd ook neergekeken door mensen in Jamaica, vooral in de tijd dat het begon.

Lange Microlocs bij de WhatNaturalsLove Hair & Fashion Show
Lange Microlocs bij de WhatNaturalsLove Hair & Fashion Show

Dus, Solwazi's verklaring is dat, zoals zwarte mensen vaak doen, ze het woord 'dread' omdraaiden en er een positieve draai aan gaven, zoals we Michael Jackson hebben zien doen met het woord 'Bad' en zelfs met het N-woord. Nou hier ben ik het niet mee eens.

Hoezeer ik de visie, kennis en inzichten van de historicus ook respecteer, ik ben het niet met hem eens over het feit dat de rastafari's het woord hebben omgedraaid. Hier is waarom.

Het N-woord is van Amerikaanse makelij. Het komt voort uit een extreem gewelddadige geschiedenis en cultuur waarvan jullie allemaal hebben besloten dat, zoals Oprah al zei, er te veel pijn is verbonden aan dat woord, zozeer zelfs dat het wordt verboden als een racistische smet. Meer dan alleen dit respecteren, ben ik het er volledig mee eens. Er is echter een verschil als het gaat om het woord dreadlocks.

Het belangrijkste argument dat ik tegen het woord hoor, is dat het niet kan worden gebruikt omdat het door de westerse wereld is uitgevonden om rastafari's af te wijzen. Let wel, dit is vanuit een Amerikaans perspectief.

Hoewel we een geschiedenis gemeen hebben met dezelfde wortels, is Jamaica nog steeds een ander land. Niet alleen hebben dezelfde woorden een andere betekenis, het is ook een eiland waar zwarte mensen in de meerderheid zijn.

Als vrouw die opgroeit in een min of meer vergelijkbare samenleving waar zwarte mensen in de meerderheid zijn, weet ik zeker dat we dingen anders zien en ervaren.

Zoals ik het zie, is het woord dread niet omgedraaid, het heeft een andere betekenis, zoals BlackNaps uitlegde.

Levensstijl versus kapsel
Als je rastafari's hierover vraagt, zullen velen je vertellen dat het verschil tussen locs en dreadlocks is dat de ene een kapsel is en de andere een levensstijl. Het kapsel is gecultiveerd, dreadlocks niet. Ze zijn vrij gevormd om een ​​statement te maken. Dat begrijp en respecteer ik.

Nog steeds gebruiken en zien rastafari's het woord 'vrees' als een afscheiding van de samenleving voor een groter doel.

Aangezien ik geen rastafari ben en mijn lokken worden gekweekt, zou mijn haar gewoon lokken zijn. Dus in theorie, als mensen me zouden vragen of ik dreadlocks had, zou ik ze goed uitleggen dat ik geen rastafari ben, maar ik heb wel locs, maar ik zou nog steeds niet beledigd zijn door de term dreadlocks.

Hoewel locs niet zijn uitgevonden door Jamaicanen, is het vanwege de Bob Marley van dit kleine eiland dat de wereld van vandaag ze als dreadlocks kent.

Voor mij, om het woord niet te gebruiken omdat de westerse wereld het tegen jou, je waarden en alles waar je voor staat, geeft de westerse wereld te veel macht. Dat is voor mij onderdrukking.

Zoals ik het zie, is de Jamaicaanse interpretatie altijd goed geweest, toch besef ik dat ik hier een minderheid ben.

Geïnspireerd door de e-mail van mijn lid gebruikte ik mijn reis naar BAM om mensen met locs te vragen hoe ze naar hun haar verwijzen. U kunt de resultaten zien.

Aan dit kleine voorbeeld kun je het verschil in reactie van mensen van de eilanden zien. Ik denk niet dat dit ene bericht ons in staat zal stellen om consensus te bereiken, maar hopelijk krijgen we een idee van waar beide partijen vandaan komen. Uiteraard ben ik ook benieuwd naar uw mening.

Bezoek onze winkel voor de beste Loc-producten

Loc Bombs om Dreadlocks, Sisterlocks, Locs te wassen Wastafel om Dreadlocks, Sisterlocks, Locs, Microlocs te wassen Loc-handschoen voor Locs, Dreadlocks, Sisterlocks, Micro Locs, Braidlocs om kroezen te verminderen, de hoofdhuid schoon te maken en droge lokken

2 reacties

Mireille
Mireille

https://www.instagram.com/reel/CnIIF9iPaoh/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Mbali Dube
Mbali Dube

Interesting read

But I still find ‘dread- dreadful’ to be an English word with negative connotations. Nothing dreadful can be synonymous to supremacy or an ideal.

I don’t know what languages are spoken in Jamaica but it would be inventive if they could come up with a new positive concept for this hairstyle.

Lifestyle or hairstyle:
Whichever the case may be, whether it’s free form or cultivated; I think none should be aligned to a derogatory concept of ‘dread…’

In conclusion, for me as a Black woman embarking on spiritual journey, embracing my full identity, and having transitioned from wigs & weaves to locks; I would like a term that embraces the hair or hairstyle as opposed to the term dreadlocks.

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.