Boy with starter locs

Loc-Debat: Je bent begonnen met de locs van je zoon, maar zijn vader keurt het niet goed.

Jongen met startlocs begon een debat
Foto van de poster van de Facebook-groep Locks and Loving it

Een nieuw, uniek kapsel is leuk. Maar als kind kan de spanning met leeftijdsgenoten, ouders en de gemeenschap overweldigend zijn, vooral als het over locs gaat. Een facebookpost met meer dan 1k reacties en 554 reacties leidde tot dit interessante debat.

Hier is de post die het debat in de facebookgroep Locked and Loving it begon:

'Ik heb onlangs het haar van mijn zoon gemaakt en nu staan ​​zijn vader en oma erop dat ze hem zullen verloochenen tenzij ik het uitwas. Mijn zoon houdt van zijn haar, maar voor hen is het een getto en stigma tegen zwarte mannen'.
Nu, heeft u of uw geliefde zich in zo'n krappe hoek bevonden. Je houdt van je man en wilt hem en zijn gezin bijstaan. Aan de andere kant, je zoon houdt van zijn nieuwe look en zou het voor niets opgeven.
Hoe ga je hiermee om? Geef toe aan de druk of blijf bij wat je zoon leuk vindt?


Elk kind heeft recht op zijn mening over zijn uiterlijk
In tegenstelling tot vroeger, toen jongens hun haar niet mochten maken, zijn de tijden veranderd! Terwijl sommigen zullen opgeven bij de minste weerstand, zullen anderen vasthouden aan hun uitgesproken mening over hun nieuwe kapsel.

Voor sommigen is het cool om op mama te lijken. Anderen willen eruit zien als hun favoriete celeb. En voor anderen hebben ze een nieuwe look nodig vanuit hun verbeelding!

Met het nieuwe kapsel zullen mensen die nog steeds vasthouden aan tradities veroordelend zijn. Anderen zullen ervoor kiezen om afstand te nemen van het kind totdat hij weer de norm is.

Toch zullen sommige mensen het kind zonder enig voorbehoud steunen.

Nu naar het echte probleem ... zijn dreadlocks cultureel geschikt?

Hoewel het kapsel van dreadlocks al meer dan duizend jaar bestaat, stereotyperen sommige mensen dit idee nog steeds. Voor sommigen is dit een kapsel dat alleen geschikt is voor rastafari's en mensen die onderdrukt worden of een losse moraal hebben.
Maar is dit echt zo?

Het antwoord is nee!

Dreadlocks behoren tot de beste kapsels, of je nu zwart bent of lang, rijk of arm. En in deze moderne tijd kun je ze lang, kort dragen, losjes stylen of strak houden en er toch mooi uitzien.

Een kind kan ervoor kiezen om zijn haar te vergrendelen om andere kinderen met hetzelfde kapsel of de ouder of voogd te bewonderen. Maar ongeacht de reden erachter, we moeten leren hun keuzes te omarmen en hun voorkeurskeuzes te ondersteunen.
Natuurlijk met uitzondering van wanneer hun keuzes hen schade zullen berokkenen!

Lees ook: Dreadlocks vs Locs

Enkele reacties toonden aan dat dit debat niet uniek is:

Zwarte jongens met locs, een debat in de zwarte gemeenschap

Net als volwassenen zijn jongens mensen

Net zoals jij ervoor kiest om je haar lang te houden en een ander gaat voor kort haar, zo hebben ook jongens rechten. Of ze nu kiezen om hun haar te maken zoals hun moeders of gaan voor hoe de vader eruitziet, ze verdienen onze steun.

Weet je nog toen je een kind was...

Is er iets dat je echt wilde doen en je ouders dreigden je te verloochenen als je het doet?

Misschien wilde je een ander carrièrepad, maar hebben je ouders daar anders over beslist omdat ze jouw kosten betaalden?

Je wilde een bepaalde trendy jurk, maar je ouders vonden het onfatsoenlijk en je haatte ze daarom?

Zou je willen dat je kind diezelfde last en haat met zich meedraagt ​​tot in de volwassenheid?

Welnu, als ouder of voogd heb je de verantwoordelijkheid om je kind op het juiste pad te begeleiden. Maar voor de kleine dingen, zoals het kapsel, is het van onschatbare waarde dat ze beslissingen kunnen nemen.

Onthoud dat het de kleine dingen zijn die uw kind het vertrouwen geven om belangrijke beslissingen te nemen en er achter te staan.

Wat is jouw mening? Wat als de vader van je zoon niet wil dat zijn zoon zijn haar gaat lokken terwijl jij als moeder er net mee begonnen bent? Deel alstublieft.

Loc zorg
Winkel Locs N Stuff

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.