Mijn angst was dat een kort kroes kopje me niet zou staan

Mijn angst was dat een kort kroes kopje me niet zou staan

Ayfarah Kroeshaar Afro Natural of SurinameAyfarah Kroeshaar Afro Natural of Suriname
Ayfarah Natural of Suriname. Foto: Cliff San A Jong

Ayfarah San-A-Jong, leerkracht van beroep is niet opgegroeid met het idee dat kroeshaar slecht haar is, maar leefde wel toe naar dat ze haar haar zou mogen relaxen. Als kind was dat namelijk wat ze om zich heen zag.

Haar eerste keer relaxen was toen ze op de muloschool zat.

Natuurlijk vond ik het leuk, want relaxen, glad haar, was des tijds in. In 2013 ben ik kroes gegaan. Mijn haar viel uit en dat maakt jou als vrouw toch wel erg ongelukkig. Mijn angst was dat een kort kroes kopje mij niet zou staan.

Een echt diepte punt heb ik niet gekend. Het was wel moeilijk om de juiste producten te vinden. 

Ik weet niet of mijn perceptie op kroeshaar wel of niet is veranderd. Je wist altijd wel dat je kroeshaar had, maar de movement zoals nu was er niet.

Kroes gaan heeft me vooral bewuster gemaakt van mijn afkomst. Het heeft mij ook zekerder gemaakt en meer lef gegeven. Nu houd ik van mijn haar omdat het mij laat stralen.

Wil jij ook jouw verhaal vertellen, stuur dan een mailtje naar info@kroeshaar.com! 

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.