Microlocs half long braid out style Mirelle Liong

Wat u moet weten over Microlocs

Microlocs zijn kleiner van formaat dan traditionele dreadlocks. Ze zijn niet beter of slechter, de keuze voor Microlocs is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In de blog van vandaag onderzoeken we de verschillende stadia van Microlocs, hun typen en hoe goed ze bij je passen.

Microlocs Braidlocs fotocollage Mireille Liong
Klik dus lees 3 jaar van mijn Braidlocs-reis in foto's

Stadia van Microlocs

Er zijn vier stadia waarin Microlocs rijpen:

 • Initiële locfase

Dit is de eerste fase van Microlocs, direct nadat het klaar is. Het haar is op dit moment helemaal niet gematteerd.

 • Ontluikende fase

In dit stadium lijkt het haar kroeshaar als strengen haar samenkomen. Het matteren begint en er wordt een lichte zwelling in de locs waargenomen.

 • Schietstadium

Dit stadium, ook wel het volwassen stadium genoemd, wordt gekenmerkt door een toename van matten en lengte.

 • Contracterende fase:

Dit is de laatste fase waarin de locs perfect stabiel zijn. Er is minimaal tot geen kroezen, de lokken zijn goed afgesloten en de haargroei wordt versterkt.

Micro Locs versus Sisterlocks Het verschil tussen Sisterlocks en Microlocs

Soorten Microlocs

Microlocs kunnen op hoofdzakelijk vier verschillende manieren worden bereikt: in elkaar grijpend, gevlochten of gedraaid, onmiddellijke vergrendeling of met verlengingen.

 • In elkaar grijpende

Interlocking is geweldig voor alle haartypes, maar vooral voor krullende haartypes of haar dat bewerkt is. Een hulpmiddel wordt gebruikt om het haar in microlocs aan elkaar te naaien. Dit kan professioneel met een Sisterlocks tool of thuis met een garennaald.

 • Vlechtjes

Deze Microlocs worden gemaakt door het haar perfect te verdelen en ze vervolgens in kleine vlechten te vlechten. Vlechten werkt het beste voor natuurlijke haartexturen 4B en 4C lang haar. De lengte maakt niet uit. Zolang je natuurlijke haar niet verwerkt is en lang genoeg om te vlechten kun je je microlocs beginnen met vlechten.

 • wendingen

Er zijn tweestrengige wendingen en spoelen. Tweestrengige twists zijn eenvoudig zelf te doen. Spoelen, ook wel enkelstrengige wendingen genoemd, kunnen een grotere uitdaging zijn en u heeft een professional nodig.

 • Directe lokalisaties

Zoals de naam al doet vermoeden, worden instant locs ter plekke aangemaakt. Hoewel het haar van nature niet gematteerd is, zien de lokken er volwassen uit. Een haaknaald wordt gebruikt om het haar samen te pureren.

 • Locs met extensies

Microlocs kunnen ook worden gemaakt met extensies. Haarextensies worden toegevoegd om lengte te creëren. Locs met extensions zien er ook uit als volwassen dreadlocks maar het verschil is natuurlijk dat het haar niet echt is.


Klik om Locs met extensies te lezen.

De voordelen van Microlocs

Dit is waarom je zou moeten kiezen voor Microlocs voor je manen.

 • Volume

Microlocs zijn kleiner dan andere locs. Dit geeft een volumineus uiterlijk aan het haar. Er kunnen meer dan 150 tot 300 lokken worden gemaakt op basis van uw hoofdomvang, textuur en haardichtheid.

 • Het kan in verschillende vormen worden gestyled.

Omdat Microlocs kleine dreadlocks zijn, biedt styling meer flexibiliteit.

 • Geschikt voor een actieve levensstijl

Microlocs kunnen u een opstaan ​​en gaan kapsel geven dat gemakkelijk te hanteren is. Zelfs met een actieve levensstijl.

De nadelen van Microlocs

Er zijn ook een paar ontmoedigende dingen over Microlocs. Vanwege hun kleine formaat kost het u tijd of geld om deze kleine locs te onderhouden. Best veel tijd als je het zelf doet of geld als je naar een salon gaat.

Hoe verzorg ik Microlocs?

Microlocs moeten goed worden verzorgd, anders kunnen ze leiden tot ongewenste effecten zoals kalende, droge hoofdhuid en hoofdpijn. Het onderhoud van locs is afhankelijk van de haargroei, levensstijl en de omgeving waarin men leeft. Welke onderhoudskeuze je ook kiest, zorg ervoor dat het niet strak wordt gedaan.

Het wassen van je haar kan in het begin Microlocs ontrafelen of uitglijden veroorzaken, maar het is belangrijk om de hoofdhuid schoon te houden. Hoofdhuidverzorging omvat het vrijhouden van de hoofdhuid van vervuiling, pluisjes en oliën die de poriën kunnen verstoppen.

Een gemakkelijke manier om de hoofdhuid schoon te houden is door de Loc Glove te gebruiken.

De WNL Hair Growth Tea en de Roller Braid zijn enkele van de beste producten voor locs zoals. Ze houden alle soorten locs, traditionele Dreadlocks en Sisterlocks gehydrateerd en zacht zonder ophoping te veroorzaken.

Klaar om uw Microlocs in vorm te krijgen, bekijk onze haarverzorgingsproducten voor locs .

Mireille Liong Micro-locs en Braidlocs Journey Coole dingen Hoe maak je je locs schoon Haarverzorgingsproducten voor Locs, Dreadlocks, Microlocs, Braidlocs en Sisterlocks

Referenties :

https://maneaddicts.com/Microlocs/

https://digitalloctician.com/4-stages-locs/

laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

  1 out of ...